Wpis z mikrobloga

Zaczynam wątpic w inteligencje ludzi w internecie. W sumie to stanowski tez mnie zawiódł. Myślałem że Jaś Kapela to będzie jakiś kolejny szur, a tak naprawdę zdaje mi się że częściej to się ośmieszał stanowski nie potrafiąc zrozumieć innego toku rozumowania. To coś jak poziom tego gościa który porównał sztukę do ścianek działowych i pozostali którzy dzwonili i pytali czemu on nie pracuje jak od początku mówił że jest na etacie i działalności. Mnie zaskoczył pozytywnie, jest mega inteligentny, nie znam jego działalności i działań poza tym programem - oceniam tylko występ w programie.

Komuchem nie jestem bo podatków zapłaciłem pewnie więcej niż 99 procent ludzi i chociaż mnie to boli to to rozumiem, ale piłkarz zarabiający 100 baniek to jest faktycznie upadek naszych czasów.

#stanowski #kanalsportowy #hejtpark
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skolfild: Nie rozumiem jak mozna mowic ze to byl dobry wystep. Nawet jak ktos jest giga lewakiem to każdy pomysł ktory on podawał można jako tako wytlumaczyc. On nic nie powiedzial. Nawet nie umial wyjasnic najprostszych lewicowych pomyslow typu podatek progresywny. On nie wie w co wierzy. Powtarza jakies frazesy bo sa modne.
  • Odpowiedz
@zagubionepinionzki: ale czego nie potrafił przekazać? Zrozumiałem wszystko co mówił.

@mackbig: ale chciałeś żeby Ci przedstawił nowy system podatkowy? xD W całej wypowiedzi chodziło o to że jeżeli ktoś zarobił 100 baniek to nie jest mu to potrzebne i większość z tej kasy powinna pójść na coś innego i ja się z tym zgadzam.
  • Odpowiedz
@Siusiak93: ale właśnie na tym polega upadek czasów. Ze coś takiego jak jacht za 300 baniek istnieje gdy masz na całym świecie problem niedożywienia wśród dzieci.

Co roku niedożywienie jest przyczyną śmierci 5 milionów 600 tysięcy dzieci, 27 proc. dzieci poniżej 5 roku życia w krajach rozwijających się jest niedożywionych, 10 proc. dzieci poniżej 5 roku życia w krajach rozwijających cierpi z głodu. W samym Nigrze 380 tysięcy dzieci poniżej
  • Odpowiedz
@skolfild: Jezeli za jakims postulatem politycznym jedyny argument to " bo hehe ma za duzo" to srednio mnie to satysfakcjonuje. Mozna mowic ze bogaci bardziej korzystaja z zasobow panstwa(ochrona ich bogactwa przez policje) , korzystaja z ludzi wyedukowanych przez ten system i pelno argumentow ktorzy maja lewicowi politycy. Mozna mowic o jakims wyrownywaniu szans albo cokolwiek innego. No ale super wypowiedz. "hehe po co mu tyle".
  • Odpowiedz
@skolfild A potem wszyscy zdziwieni, że żyjemy w społeczeństwie prostaków i chamów... mnie też Jaś zaskoczył i otworzył oczy na pewne sprawy. Na pewno sama idea wsparcia dla kultury jest zasadna. W ogóle jakie burki tam się dodzwaniały do studia. Widać było ogromny kontrast między nimi, Stanowskim a Jasiem. Był taki moment w dyskusji i padło pytanie czy chcemy żyć w społeczeństwie roboli czy artystów (moja parafraza). I właśnie to powinno
  • Odpowiedz
@mackbig : ale przecież stanowski robił dokładnie to samo. Wspomina coś o problemie wody i zaczyna śmieszkować czy ma pytać syna o branie kąpieli. Kapela powiedział jedno zdanie że uważa że nikt nie powinien zarabiać więcej niż bańkę bo po co mu więcej pieniędzy i to jest prawda. Jak ma to jeszcze bardziej rozwinąć?
  • Odpowiedz
@zagubionepinionzki: no dobra to pomyślimy tak bardzo bardzo szeroko a gdyby 200 baniek z zakupu tego jachtu przeznaczyć na zbudowanie jakieś farmy która produkowała by żywność w takim regionie to czy uważasz że w tym regionie dalej występowałby problem niedożywienia?
  • Odpowiedz
@zagubionepinionzki: no właśnie o to chodzi żeby wszyscy oddali którzy taki jacht chcą kupić. Jak kiedyś mi się poszczęści tak że zarobię 100 milionów to zamiast kupować jacht za 80 baniek nakarmię głodne dzieci. Rozumiesz? Uwierz że za 20 baniek rocznie nie będzie mi niczego brakować.
  • Odpowiedz
W ogóle jakie burki tam się dodzwaniały do studia. Widać było ogromny kontrast między nimi, Stanowskim a Jasiem.

@lov3Tbon3: no tam niestety Jasio bił się na podium o drugie miejsce z dzwoniącymi. ;/
Jasio pokazał mi, że powtarzanie frazesów (raporty o gwałtach) i hipokryzja (chatka 30m2, laseczka zbierająca na nowy komp) to jest to, co trafia do młodych. I nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie kupowało tego pokolenie
  • Odpowiedz
@skolfild: mowisz o niedozywieniu dzieci, a na pewno wielu pracowników którzy budowali ten jacht za 300mln ma dziecko lub dzieci na utrzymaniu i gdyby nie było popytu na takie drogie rzeczy oni nie mieli by pracy i jeszcze więcej dzieci chodziłoby glodnych, a i bezrobocie by wzrosło. W bogaceniu się nie chodzi o to żeby te pieniądze trzymać w banku lub skarpecie ale żeby je inwestować, dawac ludziom stanowiska pracy,
  • Odpowiedz
@JBravo Spora część z tego co mówił Jasio to frazesy aczkolwiek problemy o których mówił są realne. Kontrast był jeśli chodzi o samą kulturę i o to mi chodziło. Merytoryka już niestety słabiej także tutaj abstrachuję od skierowania w lewą stronę no i hipokryzji (swoją drogą to trochę argumenty ad personam szły co są już pozameryroryczne ale nvm). Kluczowa jest kultura, której zdecydowanie w naszym społeczeństwie brakuje. Jej dodatni poziom jest
  • Odpowiedz
mnie też Jaś zaskoczył i otworzył oczy na pewne sprawy.

@lov3Tbon3: To, że o czymkolwiek z tego co powiedział nie słyszałeś raczej dobrze o tobie nie świadczy i zgaduję, że drugie dno niektórych tekstów też jest ci obce.
  • Odpowiedz
czy chcemy żyć w społeczeństwie roboli czy artystów (moja parafraza). I właśnie to powinno wg mnie skłonić nas wszystkich do refleksji.

@lov3Tbon3: masz racje, ja chce zyc w kraju ludzi wolnych, pracujacych. Nie potrzebuje tworczosci Jasia Kapeli bo te wiersze w ogole do mnie nie trafiaja, nie jestem znawca ale porownujac do wierszy, ktore przerabialismy na polskim w liceum to jest przepasc. Jasiu jest idealnym lewicowym aktywista porywajacy rzesze dzieci
  • Odpowiedz
@93michu93 W kolejnej wiadomości napisałem ogólnie o poglądach. W temat nie wchodzę, bo się generalnie z Jasiem nie zgadzam w tej powiedzmy "technice" realizacji jego idei, o których opowiadał. Jedyne co twierdzę, to że z kulturą u nas mogłoby być lepiej i warto się zastanowić czy można z tym coś zrobić.
  • Odpowiedz
@skolfild: Oddajcie wszystko co macie dla biednych to nie będą biedni xD w większości jak ludzie są biedni to dlatego bo są głupi i nie potrafią niczego ulepić nawet jakbyś kurek z pieniędzmi odkręcił na cała pinde to by wszystko roztrwonili, ja wole żeby Robercik miał jacht albo Ronaldo 49 luksusowych samochodów, nie boli mnie to xD Nigdy nie będziesz miał 100 baniek wlansie dlatego ze myślisz tak jak myślisz,
ActiveekHere - @skolfild: Oddajcie wszystko co macie dla biednych to nie będą biedni ...

źródło: comment_1622195136hoLMTmsXmMrkNzpeshOBGr.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: a mnie boli ze ma 49 samochodów. Naraz wszystkimi jezdzi? W międzyczasie lekarza który uratował 49 osób nie stać na ani jeden z tych jego 49 samochodów. Jeszcze wytłumacz mi czemu w 1 lidze w polsce srednia zarobkow jest wyzsza niz wsrod lekarzy. I liga czyli ludzi ktorzy nigdy nic nie osiągną znaczącego w sporcie, a na pewno nie na arenie międzynarodowej, a chyba o to w sporcie głównie
  • Odpowiedz