Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@art212: @ArekJ: potwierdzam, wziąłem sonoff t3 bo potrzebowałem automatyki na włączniku, nie mógłbym być bardziej zadowolony ze Smart włącznika, od tygodnia go nie dotknąłem
@art212: ja mam sterowanie wentylatorem w łazience za pomocą sonoff basic + właśnie pilot rf433 (akurat dotykowy, ten podlinkowany nie jest dotykowy) i działa to dobrze. Nigdy nie było problemu. Bateria trzyma już ponad 2 lata, no ale wentylatora się jednak sporo mniej od światła używa
@art212: ja mam na takim wgrane oprogramowanie tasmota i podłączony do starego przycisku dzwonka czyli takiego który sam wraca. ale można pewnie też klasyczny przełącznik użyć tylko zmiana w używaniu będzie widoczna jak przełączysz po wifi to przełącznik zacznie działać z odwrotnych pozycji dopóki znowu nie przełączysz po wifi. CZyli możesz dać przełącznik dzwonkowy albo jak ci nie przeszkadza odwrotne działanie co jakiś czas to przełącznik klasyczny.

https://hejdom.pl/blog/12-sonoff/133-sonoff-mini-diy.html
@nawon Ciekaw jestem tego przełącznika o którym piszesz. Wysłałem pytania do sprzedawców na allegro i wszyscy piszą, że ten przełącznik zadaje impuls tylko w momencie wciśnięcia - jak dzwonek do drzwi. I w tym konkretnym przypadku światło też będzie świecić tylko przy wciśniętym włączniku. Po puszczeniu niestety zgaśnie.