Aktywne Wpisy
vitreux +32
Chce mi się płakać na samą myśl o tym, że PiS mógłby ponownie wygrać wybory. Tak - mam 30 lat, o 7 zaczynam pracę i zamiast spać, powstrzymuję płacz widząc, jak to Państwo powoli przeobraża się w Białoruś. Od miesięcy nie było we mnie tyle smutku, złości i poczucia niemocy
#gownowpis #zalesie #debata #nocnazmiana
#gownowpis #zalesie #debata #nocnazmiana
#przegryw mieliście w czasach szkolnych szansę spotykać się z jakaś różową ale nie zrobiliście tego, bo wam się nie podobała lub też #!$%@? przez nieśmiałość?
Jackpot!
Dzisiaj zakończyłem wyzwanie #wyzwaniecoldshower :)
Brałem dwa zimne prysznice dziennie, rano i wieczorem z drobnymi wyjątkami czyli około ~55.
Myślicie że odmieniło to moje życie? Wódka,dziwki, lasery? Oczywiście że nie ale to nie znaczy że nie ma żadnych zmian.
Co się zmieniło:
-nie wiem jak to działa ale lepiej się czuje i lepiej śpię.
(btw. gdzieś kiedyś w necie czytałem że zimnymi prysznicami/kąpielami leczyli depresje. Nie wiem ile w tym prawdy ale endorfiny po kąpieli są.)
-Generalnie mam problem z odkładaniem rzeczy do zrobienia na później(nigdy) zwłaszcza jakiś nieprzyjemnych, albo takich “nie chce ale muszę”.
W drugim tygodniu wyzwania jak miałem coś takiego do zrobienia to powiedziałem sobie “tak jak z prysznicem” i po prostu to zrobiłem. Bez zastanawiania, bez myślenia. Tak jak z prysznicem. Nie było to do końca świadome bo się zdziwiłem tym że taka myśl się pojawiła. Coraz częściej tak robię.
-Człowiek przyzwyczaja się do zimna i można imponować #rozowepaski wchodząc do lodowatej wody niczym badass.
Ważnym aspektem jest te 30 dni. Podobno tyle kształtuje się nawyk i chyba sporo w tym prawdy bo nie zamierzam przestawać.
Dla tych co mówili “że to banalne”, że “w lato woda jest ciepła”, macie racje. Nie jest to trudne. Tak samo nie jest trudne nie palić przez jeden dzień, nie zwalić gruchy przez jeden dzień ale przez 30 to już jest jakieś wyzwanie. Zawsze przychodzi moment kryzysu. Że to głupie, łatwe i po co?
Wiec jeżeli nie jesteś w stanie zacząć robić/nie robić nawet błahej rzeczy przez 30 dni to co tu dopiero mówić o czymś trudniejszym.
A co do strefy komfortu?
Ja postanowiłem opuścić ciepły #!$%@?łek i wyprowadzam się. (i nie wiem czy starczy mi hajsu na szkołę ale trzeba spiąć poślady i “jak pod prysznic”)
Dziękuje.
Kurtyna opada.
#oswiadczenie #badass ##!$%@? #wyzwaniecoldshower
Wołam:
@jestem_legenda
@Nekron
@The_Only_Right
@volden
@Janodemon
i inni o których nie pamiętam
Komentarz usunięty przez moderatora