Wpis z mikrobloga

Jedną z trudniejszy rzeczy jaką dopiero niedawno sobie uświadomiłem (ale jeszcze tego nie opanowałem w 100% xd), jest to że czasem zarabiasz na trzymaniu USD. Tzn, większość noobów widzi tylko wzrost, bierze wskaźnik na tradingview patrzy wooo 300% coś tam zrobiło, extra pewnie zrobi kolejne xd. Ale prawda jest taka że czasem trzeba się wyprzedać i czekać. I czekać, i czekać (może parę miesięcy, a może lat) aż rynek znowu będzie tani. Jest to cholernie trudne jak widzisz wszystko rośnie dookoła ale wiesz że prędzej czy później znowu będzie zjazd i pociągnie za sobą noobów którzy widzą tylko jeden kierunek, tzn w górę.
Do czego zmierzam, że więcej procent zarobisz, czasem po prostu przeczekując burzę.
#kryptowaluty #btc #bitcoin
  • 16
  • Odpowiedz
@Corona_Beerus: to albo trzeba miec na wejsciu silna psychike, wrecz zajebiscie silna psychike ( ͡° ͜ʖ ͡°) albo przezyc pare lotow gora dol, wtedy przestaja robic wrazenie i mozna sobie wychodzic.

druga, moim zdaniem nie mniej wazna sprawa to kwestia pieniedzy. jak masz $100 to wiesz, nie dziala. jak masz $100k+ to mozna sobie cos rozsadnego z tym zrobic, niech robi procent, albo czeka na przecene.
  • Odpowiedz
@Corona_Beerus: nawet można b zrobić lepiej bo widziałem ze czasami lajkujesz moje wpisy o lunie, wychodzisz do tethera np i po krwawym zjezdzie, przy ust rozjezdza sie peg na chwile obecna, mozesz zrobic po czyms takim swapa usdt/ust po korzystnym kursie i dodatkowe 5% zrobić na samych stablach
  • Odpowiedz
@Corona_Beerus: Najgorzej jak się wkręcisz w krypto w szale trwającej hossy. Nakupujesz różnych shit... obiecujących tokenów bo wszystko rośnie, jesteś nowy w temacie więc nawet nie jesteś w stanie oszacować jak długo/wysoko wszystko urośnie, a potem tąpnięcie xD

Póki co zainwestowałem ~500$ i jestem 250$ do tyłu, ale trzymam, wyprzedam się jak będę tak ~50$ na minusie a potem odkupie wszystko jak już spadnie BTC poniżej 30k i stabilnie się tak
  • Odpowiedz
@Corona_Beerus: też ostatnio do tego doszedłem by sobie trzymać USDT na wypadek takich dipów na których można sporo zarobić. A według prognoz i tego co było w ostatnich cyklach czeka nas jeszcze takie 2-3 dipy.

Szkoda tylko, że dopiero teraz się tego wszystkiego uczę a nie nauczyłem np w 2017 to bym teraz zbierał żniwa :D
  • Odpowiedz
@Corona_Beerus: aaa ok, mi chodziło o te małe dipy na których spokojnie można było zrobić 40%.

Wiesz, niby to niewiele ale w mojej branży w handlu robię 20% a gdy się trafi 40% to jest sukces.
Dlatego zrobienie kółeczka 40% na BTC lub ETH/BNB jednego dnia to darmowa i szybka kasa na którą w normalnych warunkach bym pracował ponad 6 miesięcy.

Po prostu wciaz nie sprzedalem wszystkiego. Moze wyjdzie gora.

@
  • Odpowiedz
@Corona_Beerus: no oczywiście, dlatego się ma kilka różnych taktyk.

Po pierwsze portfel długoterminowy na lata (dokupywanie w mniejszych kwotach sukcesywnie co jakiś czas i trzymanie na portfelu sprzętowym)

Po drugie portfel spekulacyjny, czyli śledzenie trendów i wstrzelenie się w besse w BTC i Alty, a nie w Hosse jak teraz robi większość.

A po trzecie mieć jakieś % USDT żeby sobie zarobić na takich dipach, ale na pewno nie kręcić na
  • Odpowiedz