Aktywne Wpisy
baton967 +27
nie moge się wysrać od jakichś 5 dniu xd mam w sobie tone gówna a dupa zaklejona na amen... wybuchne over żegnajcie
ps. sorrka za śmierdzący post
ps2. zaaplikowałem czopa #przegryw
ps. sorrka za śmierdzący post
ps2. zaaplikowałem czopa #przegryw
Nie ma to jak siedzieć koło kogoś kto se golnął kilka kielichów mocniejszego alko przed lotem
#tanieloty
#tanieloty
Kiedy zwróciłem na to uwagę ów chłopiec podkulił ogonek i skasował moje komentarze. Jak każdy dobry socjalista ewaporując mnie ze strachu, że ktoś mógłby poznać prawdę burzącą jego kłamliwe narracje.
Czy każdy socjalizm zbudowany jest na kłamstwie, żerowaniu na niewiedzy i zamykaniu ust każdemu przeciwnikowi? Jeśli nawet w takiej mikroskali jak durny post możemy poczuć przedsmak tego, co byśmy otrzymali w totalitarnym, socjalistycznym piekle?
@oczami_kuca @Majku_
#bekazlewactwa #antykapitalizm #libertarianizm #konfederacja #ksiazki
Komentarz usunięty przez autora
@amantadeusz: może nie tyle jest zbudowany co musi korzystać z takich metod by trwał dłużej niż pare lat w najlepszym razie.
Jak wiadomo Adam Smith, czy zwolennicy austriackiej szkoły ekonomii są zwolennikami rządów twardej ręki dyktatora, prawda?
.... prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TurboDynamo: Wykopek @amantadeusz kręci bekę z tego, jak jakiś inny wykopek zasugerował, że 1984 to, cytując:
nie
ależ ja się zgadzam, że dzieło jest antytotalitarne, miejscami oparte na ZSRR, ale również OP, któremu zarzucasz kłamstwo, w swoim wpisie nie mówił, że było inaczej
faktem jest, że rok 1984 jest oparty przede wszystkim na przeżyciach
@dqdq1: Czyli jak jestem Polakiem, to nie mogę krytykować Polski albo zachowań Polaków? Bardzo ciekawa logika.
@sebastiann: Nigdzie do niczego nie przeszedłem. Całość jest niezmienna. To jest
@carvain: uważam że jako zadeklarowany socjalista który walczył o socjalizm w Hiszpanii w antystalinowskiej Partii Robotniczej Zjednoczenia Marksistowskiego skrytykował tam totalitaryzm na przykładzie jednego państwa które według niego było wypaczeniem komunizmu. Tyle i tylko tyle. Nie było tam w ogóle krytyki socjalizmu ani komunizmu, byla krytyka terroru zaprowadzonego ZSRR już po rewolucji. Jestem poza waszym debilnym sporem. Ale
@amantadeusz: ty mylisz socjalizm i socjalistów z komunizmem. Zwyczajnie daj sobie spokój.
@amantadeusz: na czarno trafiałeś za trollowanie i zasyfianie tagu; nie ma nic złego w potrzebie socjalizowania się, a tag #antykapitalizm to de facto jest nasz wykopowy, socjalistyczny safespace, który
Wcale mnie nie dziwi, że antysocjaliści muszą wam tłumaczyć działania waszej własnej sekty. Wszak antysocjalista
@TurboDynamo: ah takie typowe, też tak umiem, patrz: nadrobię i na pewno to przedyskutujemy jak wrócisz ze swojej zmiany w mc donaldzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wam się wydaję, że
@TurboDynamo: Nie wydaje mi się, że krytyka ZSRR = krytyka marksizmu. To wam się wydaję (patrząc na odpowiedzi w
Socjalista Orwell krytykował totalitaryzm, jakikolwiek by on nie był- a walczył z prawicowym w wojnie domowej w Hiszpanii.
@sebastiann: O, proszę. Wycieranie sobie buzi nauką, 5+ punktów do autentyczności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No więc tl;dr z naukowego punktu widzenia nie istnieje możliwość powstania formacji pt nietotalitarny-socjalizm. Nie było historycznie takiego tworu i oczywiście
@dqdq1: przecież ja napisałem że jestem poza tymi debilnymi sporami. To nie była ani książka krytykująca kapitalizm ani książka krytykująca marksizm. To była książka krytykująca stalinizm. I ty się mylisz i typ od kapitalizmu. I nie, nie dowiedziesz że