Aktywne Wpisy
miku555 +772
Fenomenem jest dla mnie to, że praktycznie cała polska historia i kultura napisana jest z perspektywy bogatych elit.
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
WielkiNos +345
Chciałabym kiedyś zobaczyć jak taka juleczka odwala coś podobnego przed modlącymi się muzułmanami, ale nie zobaczę, bo bezrigczowe juleczki są odważne tylko przed cywilizowanymi i kulturalnymi polakami. Gdyby ją islamiści skopali po mordzie to by się nauczyła, że czyichś uczuć religijnych się w ten sposób nie obraża.
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #p0lka
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #p0lka
Pomocy Mirki i Mirabelki.
Czytałem ją conajmniej 3-4 lata temu, wydana była mniej więcej chyba w tym samym czasie ale mogę się mylić.
Nie pamiętam kompletnie większości poza tym że chodziło o walkę z jakąś obca rasą (rasami?), skończyło się na tym że zwycięski okręt ziemi powrócił do systemu słonecznego tylko bo to by być świadkiem pojawienia się malutkiego stateczku który jedym strzałem wysadził całą planetę i tym samym ludzie na statku zostali ostatnimi ludźmi we wszechświecie.
Statek wykonał skok gdzieś daleko na zadupia galaktyki o ile dobrze pamiętam i na tym skończyła się książka.
Za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć tytułu ani autora, ale w was siła i może ktoś coś skojarzy?
#ksiazki #scifi #ebook
Komentarz usunięty przez autora
Niestety nie to. Kurcze męczy mnie od wczoraj i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć.