Wpis z mikrobloga

A ja sobie wczoraj zrobiłem wypad ja jedyną w Polsce via ferratę Krucze Skały w Szklarskiej Porębie w woj. dolnośląskim. Trasa krótka niestety i dosyć łatwa, ale jak ktoś chce rozpocząć przygodę to warto. Okolica malownicza, jest też na tej fromacji poprowadzone sporo tras do wspinaczki, trawersowania, zjazdów, oraz boulderingu. Jak by ktoś był w okolicy i chciał się wybrać to można dać znać, chętnie podjadę ( ͡° ͜ʖ ͡°) #wspinaczka #gory #viaferrata
elcapitanogrande - A ja sobie wczoraj zrobiłem wypad ja jedyną w Polsce via ferratę K...

źródło: comment_1621580862E46689dYoNmKc7Rhtnx5Y5.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@el_capitano_grande: to już lepiej jechać na Czechy czy do Saksonii chyba. Krucze są fajne ale to małe skałki, nawet nie potrafię sobie zwizualizować gdzie mogli zrobić ta ferrate.
  • Odpowiedz
@One_day_full tam jak byś dobrze zrozumiał co napisałem, są też poprowadzone na tej formacji skalnej różne trasy, w tym miejsca w których można zjechać na linie. Nie, że konkretnie na tej via ferracie, ale na tej samej formacji skalnej na której jest ferrata.
  • Odpowiedz
@el_capitano_grande: Kask i uprząż mam. Na ferraty jak sie wybiorę raz, to nie wiem czy potrzebuje jakiejś super lonży. Tania z decathlonu po stówce jest. A na miejscu nie można wypożyczyć?
Rozumiesz, jeżeli mam wydać na raz i rzucić w kąt, to szkoda kasy.
Buty mam mtn trainery.
  • Odpowiedz
@wspomnienieciszy te lonże na które patrzysz nie nadają się na via ferratę. Jak by nie patrzeć, od tego zależy Twoje bezpieczeństwo, a nawet życie ( ͡º ͜ʖ͡º) a także zdrowie Twojego kręgosłupa (shock absorber niweluje szarpnięcie przy odpadnięciu do bezpiecznego poziomu). Lonże sensowne zaczynają się od 250-300 PLN w górę - np. Rock Empire. Trochę to kosztuje, ale jak raz spróbujesz to będziesz chciał więcej.
  • Odpowiedz