Wpis z mikrobloga

Warto decydować się na zakup ps4 pro aby ograć parę exów tj. TLOU, Uncharted 4, Nowy GOW, Ghost of Tsushima i kilka innych ?
W tej chwili PS5 chyba mi się nie opłaca kupować, ze względu na cenę 2,7 k, i brak najnowszego TV.
Trochę też słabo, że nie będę mógł ograć klasyków z Ps3 tj. Infamous 1 czesc. Wiem, że jest Ps Now, ale internet to 100 mbit/s niecałe, więc jakoś super też chyba nie będzie to działać.
#ps4 #playstation #psnow #ps5
  • 21
  • Odpowiedz
@metiniowiec: Tak ale pro wcale nie jest jakoś łatwo dostępne, a wszystkie exy na ps4 działają praktycznie bez spadków fps na konsoli bazowej, wiec pytanie brzmi czy chcesz ładować minimum ponad 1000 zł w używane pro, jak za 700 pewnie ogarniesz slim
  • Odpowiedz
@metiniowiec to już od ciebie zależy jaki masz budżet, ja tylko mogę powiedzieć, że między pro a slim przepaści wielkiej nie ma.

W większości tytułów różnica polega na wyższej rozdzielczości i stabilniejszej ilości klatek, w większości gier klatki i tak są blokowane na 30 więc no.
  • Odpowiedz
Trochę też słabo, że nie będę mógł ograć klasyków z Ps3 tj. Infamous 1 czesc. Wiem, że jest Ps Now, ale internet to 100 mbit/s niecałe, więc jakoś super też chyba nie będzie to działać.

@metiniowiec: tego nie ograsz zarówno na PS4 jak i na PS5 bez PS Now.
  • Odpowiedz
@metiniowiec: Dopóki maszyny nie będą tak potężne żeby emulować PS3 to klasyków z tej konsoli nie ma się co spodziewać - jednak procesor Cell uniemożliwia proste przenoszenie gier na nowsze generacje.
  • Odpowiedz
@metiniowiec: Kup PS4pro, serio nie wiele więcej wydasz, a jak będziesz chciał coś oprócz exsów pyknąć to lepiej się nadaje a i w exsach lepiej trzyma klatki. Sam tak zrobiłem a miałem kiedyś slim i potrafiło chrupnąć tam gdzie na pro nie było spadków.
  • Odpowiedz
@Celinka95 z tym cellem to nie wiem czy tak do końca jest. Sony ma fajną wymówkę ale prawda jest taka, że jakby bardzo chcieli to pewnie by się dało.

Gry z grami z ps1 i PS2 już sobie telefony radzą a ps5 i tak ich nie odpala także wydaje mi się, że to bardziej Sony na tym nie zależy niż się nie da.
  • Odpowiedz
@PanPrezes_PL: Jeszcze nie mam, kolega dorwał za 800 ostatnio Ps4 pro z dwiema grami, dwoma padami , wszystko działa idealnie. Ostatnio ja sam kupiłem ps vite slim za 410 zł z dwiema grami i karta 4 gb, zadbana a tez niby za tyle nie mozna jej dostac .
  • Odpowiedz
@Blizz4rd: Wałek, gosc niby wysłał, a nadal wisi, że jest w przygotowaniu, jutro zgłaszam to, jak nie będe miał zwrotu kasy. No niestety, niby gosc wygladal legitnie, a sie wkopałem.
  • Odpowiedz