Wpis z mikrobloga

Mirki, daje cos dobrze napisana matura z wosu na studia ?? Bo jednak jest to najtrudniejszy przedmiot humanistyczny i ma najnizsza srednia wynikow jesli chodzi o wszystkie przedmioty, cos 20 pare %.Moje pytanie jest, czy uczelnie bardziej sa sklonni do przyjecia osoby, ktora zdobyla ponad 90% z wosu czy traktuja tak jak osobe co ma 90% z polskiego ? Z wosu tylko 1% osob zdobywa ponad 90% #matura #studia #studaza
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wszystko zależy od punktowanych przedmiotów. Taki WOS jest przeważnie w grupie numer 3 przy rekrutacji, czyli wynik jest jako jeden do wyboru (np. musisz wybrać wynik wosu, historii, łaciny, geografii, matmy etc), który będzie punktowany.
  • Odpowiedz
@progressive: @Oyho: bo na UJ polski jest razem w grupie z wosem i jest liczony * 35 ale k---a polski w porownaniu do wosu jest izi, nie ma co tutaj dyskutowac i wedlug mnie to nie jest sprawiedliwe.Z polaka kazdy moze napisac na 80%, a wos jest ciezko w c--j masz 30 zadan + wypracowanie napisac, na ktorym nie mozesz lac wody
  • Odpowiedz
@murzyn_w_solarium: Mogę ci poradzić że jak idziesz na UJ to bierz każde rozszerzenie jakie ci się podoba tylko nie historie na. W tym roku miałem 68% z próbnego wosu a jestem z technikum, a matura z wosu po miesiącu nauki poszła całkiem spoko. Historii się uczę już z 3 miesiąc i z próbnej miałem 40% a o właściwą się martwię całkiem poważnie, jeśli miałbym coś doradzić to bym wziął wos
  • Odpowiedz
@MizoginLu: Myslelm, ze wos jak sie lepiej napisze to masz od razu jakis latwoejszy wstep na uczelnie, bo to trudny przedmiot a to tak samo patrza jak na polski xD jakbym wiedzial, to bym wzial polski roz i izi 9h w tygodniu polaka mialem, a chcialem cos bardzienwymagajacego
  • Odpowiedz