Aktywne Wpisy
BKZGlamrap +151
Śmieszkowałem sobie jak pisał do mnie @Alex_Sarach bo myślałem, że gość trolluje, ale właśnie odebrałem od listonosza kopertę i dostałem to. Nie mam pojęcia skąd miał mój adres - nigdy go nie podawałem na Wykopie i nie wiem co z tym zrobić. Jakieś rady? Pytam serio.
#sebcel #frajerzyzmlm
#sebcel #frajerzyzmlm
Rembrant +1553
Cześć wszystkim jako że niedawno wykopałem mój czosnek słoniowy a jest go naprawde dużo , zapraszam do #rozdajo tego ciekawego warzywa( ͡° ͜ʖ ͡°) Do wygrania 1kg o wartości 70zł
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
Jasne, kiedy deweloper mówi, że oczekuje świetnej koniunktury, to należy na to patrzeć przez palce. Ale kiedy giełdowy deweloper mówi, że w minionym okresie miał świetną sprzedaż, to już inna sprawa, bo to da się zweryfikować i wyjdzie w publicznych raportach. Więc raczej nie kłamie. Podczas gdy sekta na wszystko wychodzące poza wizję świata i rynku nieruchomości zawartą w świętych dogmatach o "bańce" reaguje wyparciem i agresją pod pozorami szydery.
Sekta ma też "zapisy na nazwisko" a ulubieńcem jest oczywiście Bartosz Turek (tak jak kiedyś Marek Wielgo). I nie ma żadnego znaczenia czy Turek w jakiejś sprawie ma rację, czy nie. Po roku można stwierdzić, że turkowe HRE trafnie przewidziało kierunek rynku w odróżnieniu od "niezależnych analityków" i ulubionych na wypoku blogerów. Czy to powoduje, że sekta zmienia zdanie? Patrzy ostrożniej na opinie "niezależnych blogerów"? Skądże. Powiela tą samą, zdezaktualizowaną szyderę pod adresem HRE ludków. Mimo, że Turek miał rację, a inny symbol "naganiactwa" Marek Wielgo już lata temu promował budowę tanich państwowych czynszówek - pomysł, który dopiero teraz wraca. Pomimo tego dla spadkowej sekty nadal są czarnym ludem do obśmiewania. Przez łzy oczywiście.
Sekta buduje syndrom oblężonej twierdzy. Artykuły na portalach finansowych typu bankier, money.pl, businessinsider? Wszystko sponsorowane. Dziennikarze? Przekupieni. Pośrednik mówi, że sprzedaż duża? Pewnie nagania, bo zarabia sam na sprzedaży. Raport NBP? Jak piszą, że będzie źle to mówimy o nich: "analitycy", jak piszą, że koniunktura wraca, to mówimy o nich: "naganiacze". Emmerson? JLL? Jak piszą o spadkach to wiarygodni, jak piszą o wzrostach to "naganiacze". Piszesz na mikro, że sekta spadkowa łże i manipuluje? Na pewno jesteś naganiaczem, kto i ile ci płaci? I tak o wszystkim.
Dlatego ja np tych typków już nawet nie oznaczam i blokuję, bo oni nie dyskutują tylko trollują, jak każdy kto ma z góry założoną agendę i uzasadnia ją wstecznie.
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #betonowagoraczka
Są osoby pokroju @mickpl i @wojteksrz, ale one przecież są w mniejszości.
Edit: Raczej wszyscy są przekonani do słuszności danego wyboru - większość Polaków, których stać, kupuje mieszkania i domy na potęgę - generalnie nikt nie chce być frajerem (FOMO).
Są argumenty przemawiające za tym, że tak musi być
A skąd zazwyczaj pojawiają się wykopki? Możesz przedstawić jakiś naturalny przebieg rozwoju wykopka?
Krytykuję
Moje wrażenie jest takie, że na tym portalu dużą mniejszość stanowią osoby wierzące w bańkę. Natomiast OP kreuje ich jako głos dominujący
Jeżeli
Ale jeśli miałby to być marketing to czyj?
Giełdy krypto?
@kiedysniebylembordo: Mniej więcej dlatego masa na serio osób które się znają na nieruchomościach przestała się o nich wypowiadać tutaj już jakiś czas temu. Tu serio jeszcze 2-3 lata temu były nicki które miały bardzo dużą wiedzę z zakresu nieruchomości. Dziś już z tych powodów się nie wypowiadają. Ja zresztą też ograniczam się jak mogę bo po co. Zaraz i tak usłyszę, że jestem pośrednikiem i #!$%@? wiem bo wg wykopków zawód w nieruchomościach = pośrednik lub flipper i tyle z możliwości xD.
Szkoda, bo byli na tagu na serio dobrzy specjaliści z wąskich dziedzin nieruchomości i zawsze pomagali dobrą radą. Byli bardzo dobrzy specjaliści od wąskich wycinków jak np nieruchomości rolne, którzy potrafili dać super radę nawet na najtrudniejsze pytania. Sam często w zakresie swojego zawodu jeśli mogłem coś podpowiedzieć to podpowiem (inna sprawa, że 95% pytań jest pisana zbyt ogólnikowo by móc coś doradzić), ale jak przychodzi jeden z drugim i radzi źle albo radzi głupotę lub coś zupełnie niepotrzebnego co można pominąć i inaczej załatwić to i tak op dostanie jedną informacje dobrą i 3 nieprawidłowe, nieprecyzyjne, "na chłopski januszowy rozum" i wybierze i tak na zasadzie większość musi mieć rację