Aktywne Wpisy
thorgoth +530
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Tag do obserwowania -> #liczymylockdown
Na niebiesko pokolorowane ostatnie 7 dni.
Plus przy pierwszym komentarzu -> zawołam do następnego
Tabela zawiera średnią kroczącą (7 dniową)
Pełna tabela:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P5lGkYE2ZFPqVXoqoTxvcd9m9hkB2ZP-XA4a-uAXgZs/edit?usp=sharing
#idziemypolockdown #koronawirus #narodowakwarantanna
"KTO MA UMRZEĆ, TEN UMRZE I TRUDNO" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wiem_wszystko: o co pytasz?
@wiem_wszystko: Współczynnik R liczony jest tydzień do tygodnia. Aktualne wyniki są zgodne z oczekiwanymi ale tydzień temu były nienaturalnie niskie, więc współczynnik nagle wzrósł dwukrotnie. Dzisiaj jest 1.3. Mimo uśredniania poleciał do góry. Myślę, że za parę dni się ustabilizuje znowu.
@pilot1123: zgony wynikają z wieloletnich zaniedbań w służbie zdrowia i tylko pośrednio z trwającej epidemii
I jeszcze dla wszystkich którzy widzą dzisiejszy 'wzrost' - tydzień temu była anomalia, nazwijmy ją 'podwójnym poniedziałkiem' i biorąc pod uwagę wartości z 27, 20 i 13 (06.04 to
@Tam91: Współczynnik mówi ile osób zaraża jeden chory. Wiemy, że od kontaktu do objawów mija około tygodnia. W związku z tym, że nowe przypadki zmieniają się w cyklu tygodniowym wybranie jednego tygodnia wydaje się być najbardziej sensowne. Tak więc porównujemy wynik dzisiejszy z wynikiem z zeszłego wtorku co może być podstawą do dalszych analiz.
Komentarz usunięty przez moderatora