Wpis z mikrobloga

Mirki, dzielę się informacją, o której dowiedziałem się przypadkiem.
Jeśli ktoś ma hipoteczny w Millenium zaciągnięty kilka lat temu, to prawdopodobnie ma w umowie zapis, że oprocentowanie nie może być niższe niż 3%. Ja tak miałem.
UOKiK stwierdził, że to niezgodność z prawem i można teraz bezkosztowo podpisać aneks, który zdejmuje ten zapis. Mi oprocentowanie spada z 3% do 2,4% :)

Dzwonić na numer +22 598 40 60

#bankmillennium
#kredythipoteczny
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sroobeush: dzięki za info! - już dyspozycja złożona aczkolwiek na infolinii wskazali, że zmiana wysokości rat przychodzi od momentu podpisania umowy (logiczne) i tym samym nie widzą podstaw do wystawienia korekt za czas wsteczny? Czy zwrot ekstra różnicy jest gdzieś opisany?
  • Odpowiedz
  • 0
@avrice nic nie wiem więcej. Zamierzam po prostu puścić dodatkową reklamację, że nie poinformowali mnie wcześniej, czyli działali na moją niekorzyść.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@sroobeush: Aneksy już podpisywali w zeszłym roku jak tylko stopy procentowe ostro zjechały w dół i ludzie ogarnęli (tj. UOKiK też się dowiedział), że coś jest nie halo. Brałem kredyt w marcu z tym zapisem o min. 3%, a jakoś w lipcu napisałem do mille z pytaniem o ten podpunkt umowy, w ciągu tygodnia miałem przygotowany odpowiedni aneks. ;) Z tego co pamiętam to właśnie jakoś od czerwca znikł ten
  • Odpowiedz
@sroobeush: dzięki za info, ostatnio coś mi nie pasowało moje oprocentowanie 3%. Po twoim wpisie sprawdziłem zapisy umowy i bingo, zgadza się mam ten sam zapis. Wniosek złożony. Do 5 dni powinna być decyzja i podpisanie aneksu. Mam pytanie czy komuś udało się w Millenium uzyskać jakąś reklamację/zwrot/wyrównanie za czas przeszły od kiedy powinno być naliczone niższe oprocentowanie? Jakieś rady i wskazówki, uznają to czy nie ma szans?
  • Odpowiedz