Ustaw locale dla całej apki przez Settings.defaultLocale = "pl"; Locale powinieneś mieć gdzieś trzymane w state aplikacji razem z innymi defaultowymi settingsami apki
@MarceloFerro: na pewno nie dostałeś polecenia by tego nie robić pipe’m, bo to jedyne słuszne rozwiązane (i w sumie najbardziej podręcznikowy powód użycia pipe’a jaki istnieje xd). Twoje rozwiązanie powinno wyglądać tak, ze stworzysz własnego customowego pipe’a, który będzie przyjmował datę i zwracał właściwy format (czyli wypluty przez bibliotekę, a potem przetworzony przez toLocalString z Localeid jako parametrem tej metody).
Dlaczego to działa w DatePipe? Bo dokładanie takie samo
Dawno, dawno temu matka mi mówiła bym nie chodził po nocy bo jacyś dziwni ludzie mogą się kręcić. I tak sobie teraz myślę po tych paru latach że to ja mogę być tymi dziwnymi ludźmi.
Locale powinieneś mieć gdzieś trzymane w state aplikacji razem z innymi defaultowymi settingsami apki
Dlaczego to działa w DatePipe? Bo dokładanie takie samo
{{ CustomEvent?.EventTime?.ToDateIso() | date .... }}
Gdzie EventTime to był właśnie DateTime
Dostałem zwrotke że kiepsko to wygląda z pytaniem czy cały czas faktycznie trzeba użyć ToDateIso i ewentualnie mam spróbować inaczej to