Aktywne Wpisy
rewizjonista +9
Jako że zdjęcie wrzucone w komentarzu wywołuje takie emocje chciałbym aby ukrofile wrzucili mnie od razu na czarną listę.
Transport czołgu na Ukrainę. Zdjęcie zrobione dziś w #chelm
Transport czołgu na Ukrainę. Zdjęcie zrobione dziś w #chelm
Nie-wazne1 +10
Powie mi ktos dlaczego w Krakowie w okolicach rynku slyszec w wiekszosci ukrainski jezyk zamiast Polskiego. Angielski to nie dziwne bo turysci. Skad ci ukraincy maja pieniadze na drogie ciuchy czy jedzenie w centrum? Poza tym oni tak glosno ******** ze musza wszyscy wokolo wiedziec ze pochodza z panstwa ktore ledwo co powstalo I juz chce wszystkimi rzadzic. Wy Polacy naprawde nie widzicie ze oni wam na glowe wychodza. Przyjezdzaja tutaj I
Czy ktoś używa takich gadżetów do gotowania w stylu sous vide? Od paru miesięcy oglądam na YouTube guga foods i jego drugi kanał sous vide everything i się na to napalilem, ale boję że ze znudzi mi się po tygodniu i zostanę z następnym nie używanym gadżetem w szafce.
Czy jeśli macie, to faktycznie często tego używacie do gotowania obiadów? czy miesa naprawdę wychodzą zawsze doskonale zrobione i są o wiele smaczniejsze i soczystsze niż kiedy przygotowuje się je w konwencjonalny sposób?
@Glacial: to tak samo jak z wolnowarem. Zupełnie dwie różne rzeczy, ale wolnowar bardzo polecam :D
@Glacial: Tak. Ja mam swoje urządzenie od 8 lat, korzystam regularnie. Gotowałem w tym wszystko - steki, wieprzowinę, kurczaka, warzywa, jajka.
Mięso wychodzi zdecydowanie soczystsze bo masz naprawdę minimalną utratę wody. Dodatkowo możesz np. twardsze kawałki gotować dłużej by zmiękczyć mięso jednocześnie nie wysuszając
@Mirkosoft: Stek Ci nie wyjdzie tak samo jak w SV. Można próbować np. metodą reverse sear albo piekąc w klaryfikowanym maśle, ale to nadal nie będzie ten sam
Mówiłem xD @rzep potrafi namawiać ;)
@cocktostova: No dobrze, a jak często robisz jajko 65, rabarbar albo owoce? Ogromna większość przepisów i tego co ludzie na co dzień gotują to klasyczne mięsa, steki, kurczaki, kaczki, ryby etc. A prawie wszystko to da się przygotować równie dobrze tradycyjnymi metodami. Oczywiście są potrawy w których SV daje unikalny efekt. Podałeś fajne przykłady, ja też