Aktywne Wpisy
elozapiekanka +182
W szkole miałem typa ktorego matka skończyła liceum z moją matką i miałem porównanie co do zycia
Koleś jeździł z ojcem na mecze, wakacje, do aquaparku ( mieszkamy koło Niemiec więc tam jeździł) co chwilę remont pokoju
Dodam że w szkole zawsze miał hajs żeby coś kupić na śniadanie a nie gówno kanapki
McDonald's czy firmowe napoje, serki Monte a nie #!$%@?
Matka kupowała czokoszoki i mówiła że to lepsze niż oryginal
Koleś jeździł z ojcem na mecze, wakacje, do aquaparku ( mieszkamy koło Niemiec więc tam jeździł) co chwilę remont pokoju
Dodam że w szkole zawsze miał hajs żeby coś kupić na śniadanie a nie gówno kanapki
McDonald's czy firmowe napoje, serki Monte a nie #!$%@?
Matka kupowała czokoszoki i mówiła że to lepsze niż oryginal
ZenujacaDoomerka +21
Zaczęłam czytać w internecie wątek onlyfanowski
Skąd się biorą tacy ludzie?
Chłop np w związku i wydaje 2000 dolarów na OF, daje swojej kobiecie na urodziny zabawkę i okazuje się, że ta zabawka przyszła jako darmowy prezent do dużego zamówienia dla onlyfansiary xD
Kolejna ponad 5000dolcow za same subskrypcję + dodatkowe koszta za wiadomości itp
Po co chłopy sobie to robią będąc w związkach
#gownowpis #logikaniebieskichpaskow
Skąd się biorą tacy ludzie?
Chłop np w związku i wydaje 2000 dolarów na OF, daje swojej kobiecie na urodziny zabawkę i okazuje się, że ta zabawka przyszła jako darmowy prezent do dużego zamówienia dla onlyfansiary xD
Kolejna ponad 5000dolcow za same subskrypcję + dodatkowe koszta za wiadomości itp
Po co chłopy sobie to robią będąc w związkach
#gownowpis #logikaniebieskichpaskow
Czy ktoś używa takich gadżetów do gotowania w stylu sous vide? Od paru miesięcy oglądam na YouTube guga foods i jego drugi kanał sous vide everything i się na to napalilem, ale boję że ze znudzi mi się po tygodniu i zostanę z następnym nie używanym gadżetem w szafce.
Czy jeśli macie, to faktycznie często tego używacie do gotowania obiadów? czy miesa naprawdę wychodzą zawsze doskonale zrobione i są o wiele smaczniejsze i soczystsze niż kiedy przygotowuje się je w konwencjonalny sposób?
@Glacial: to tak samo jak z wolnowarem. Zupełnie dwie różne rzeczy, ale wolnowar bardzo polecam :D
@Glacial: Tak. Ja mam swoje urządzenie od 8 lat, korzystam regularnie. Gotowałem w tym wszystko - steki, wieprzowinę, kurczaka, warzywa, jajka.
Mięso wychodzi zdecydowanie soczystsze bo masz naprawdę minimalną utratę wody. Dodatkowo możesz np. twardsze kawałki gotować dłużej
@Mirkosoft: Stek Ci nie wyjdzie tak samo jak w SV. Można próbować np. metodą reverse sear albo piekąc w klaryfikowanym maśle, ale to nadal nie będzie ten sam poziom
Mówiłem xD @rzep potrafi namawiać ;)
@cocktostova: No dobrze, a jak często robisz jajko 65, rabarbar albo owoce? Ogromna większość przepisów i tego co ludzie na co dzień gotują to klasyczne mięsa, steki, kurczaki, kaczki, ryby etc. A prawie wszystko to da się przygotować równie dobrze tradycyjnymi metodami. Oczywiście są potrawy w których SV daje unikalny efekt. Podałeś fajne przykłady, ja też znam