Aktywne Wpisy

HoroLive +26
Nie rozumiem ludzi, którzy mają związek już te 2+ lata i nie robią dzieci. Co Wy robicie z wolnym czasem niby? Naprawdę to dla Was problem wychowywać dziecko, inwestować w nie zamiast być egoistycznym człowiekiem? Na co Wy wydajecie te pieniądze? Kolejna gra do kolekcji, kolejne ubranie, buty? Gdzie tu sens istnienia jakiś? Nie nudzi Wam się to? Gdybyście mieli dzieciaka moglibyście robić tyle super rzeczy i życie nie byłoby dla Was
ab_ovo_usque_ad_mala +411
Chyba powoli nadchodzi ten moment, kiedy zaczynam być gotowy do realizacji wyzwania, którego zarys powstał w mojej głowie kilka miesięcy temu:
- kapitał początkowy: 100k;
- cel: 3000% do końca 2026 roku, zarobienie pieniędzy pozwalających poświęcić się literaturze i filozofii.
Gra oparta na CFD ALL World; trading snajperski; lewar 1:20, w porywach 1:30. Pierwsze zarobione 100k wypłacam, potem gram całym kapitałem. W przypadku porażki oczywiście nie będzie żadnej wypłaty. Wpis ad memoriam.
- kapitał początkowy: 100k;
- cel: 3000% do końca 2026 roku, zarobienie pieniędzy pozwalających poświęcić się literaturze i filozofii.
Gra oparta na CFD ALL World; trading snajperski; lewar 1:20, w porywach 1:30. Pierwsze zarobione 100k wypłacam, potem gram całym kapitałem. W przypadku porażki oczywiście nie będzie żadnej wypłaty. Wpis ad memoriam.

od 15 lat zgłaszam im co jakiś czas, że jeśli długo się obrabia jeden tekst, to w którymś momencie przestają działać wbudowane funkcje np. operacje na liniach (join, split, sort)
pierwszy raz dostałem wiadomość, żebym się o---------ł wreszcie i przestał to zgłaszać, tylko sam znalazł w czym problem
czyli dalej co jakiś czas będę zamykał i uruchamiał ponownie
fajnie, że zrobili cache wszystkich otwartych plików (nie trzeba pamiętać o zapisaniu zmian przed zamknięciem)
tak jakby to był nawet nie workaround a jakiś w ogóle hyper-pseudo-workaround.
źródło: comment_1620017021pKBsdZ29PQyoJO6YGEXXQv.jpg
Pobierzx64, pierdyliard RAMu i rdzeni, a i tak się dławi lub w ogóle odmawia otwarcia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
No nie nadaje się do tego Electron po prostu
@Soothsayer: no i dobrze, wolny rynek lewaku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@Soothsayer: chodziło o emigrantów
Po prostu mam takie przyzwyczajenie, że np. plik .nfo zawsze czytam w npp. Jakiś konfiguracyjny .ini do modu gry też. Jakiś .cfg do zbudowania zaktualizowanego obrazu windy też. Jakoś leży mi dobrze. Widzę wszystko wyraźniej. Nawet znajdowanie i zamienianie, regeksy, działanie ogólnie całej obróbki tekstu wydaje mi się naturalne.
VSCode ma PDF na kartkę A4 że
https://binary-factory.kde.org/job/Kate_Release_win64/
https://github.com/VSCodium/vscodium/releases
@r3kc4H: przecież Notepad++ jest lepszy niż vscode, tam nawet Ctrl+D nie działa xD
Aktualizuje się sam czy są jakieś cuda wianki?
Wtyczki i motywy pobieram sobie od M$ bez problemu?
https://github.com/VSCodium/vscodium/blob/master/DOCS.md
@deadIift: teoretycznie nie, ale w praktyce np potrzebowałem trzech pluginów, żaden nie chciał się zainstalować w vscodium i musiałem zainstalować vscode.
Mimo wszystko nie mogę się do niego przemóc, w porównaniu
No to k---a tak samo jak z Chromium.
A szczerze zupełnie to nie wiem po co ta ucieczka przed "szpiegostwem". Program gromadzi jakieś dane o tym jak się go używa, teraz wszystko tak robi, nawet oficjalnie ukuli termin telemetrii. Używasz za darmo i jednocześnie pomagasz w rozwoju bez żadnego dodatkowego wysiłku.
Tak jak M$ ciągle przymyka oko na "upgrade z Windows 7" ;]