Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem ludzi, którzy mają związek już te 2+ lata i nie robią dzieci. Co Wy robicie z wolnym czasem niby? Naprawdę to dla Was problem wychowywać dziecko, inwestować w nie zamiast być egoistycznym człowiekiem? Na co Wy wydajecie te pieniądze? Kolejna gra do kolekcji, kolejne ubranie, buty? Gdzie tu sens istnienia jakiś? Nie nudzi Wam się to? Gdybyście mieli dzieciaka moglibyście robić tyle super rzeczy i życie nie byłoby dla Was tak monotonne jak teraz.

Róbcie dzieci ludzie, bo konsumpcjonizm Was kiedyś dojedzie. Po co kolejne cyfry na Waszym koncie?

I kolejny plus, będzie kto miał pracować na nasze emerytury.

Ja obecnie nie mam ale robimy i jest w fazie produkcji, a w razie czego nawet adoptujemy.

#dzieci #zwiazki
  • 157
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 18
@coollfon: a właśnie ze mój, bo mieszkamy w Polsce i razem będziemy w podobnym czasie na emeryturze, więc obchodzi mnie to żeby było jak najwięcej dzieciaków teraz.
  • Odpowiedz
  • 12
w razie czego nawet adoptujemy

@HoroLive: nawet jak nie adoptujesz to i tak to dziecko będzie robić na nasze emerytury. Wyłącz wykop i produkuj nowego polaka
  • Odpowiedz
@HoroLive no pewnie, najlepiej ciągnąć socjale, na zapierdzianej kanapie na wynajmie spać, w kuchni, a dziecko będzie w drugim pokoju. O jakim ty konsumpcjonizmie mówisz? Wiele Polaków i Polek by bardzo chciało dzieci tylko nie ma warunków i maks stać ich na krótkotrwałe przyjemności. Jakie pieprzenie, gadasz jak polityk odklejony od rzeczywistości szarego Polaka. Myślisz, że po co jest tag nieruchomości i ciągle jest w gorących XD
  • Odpowiedz
  • 2
@isover_dla_chuopa: Zapraszam na Aglomeracje śłąska, zobacz rynek. Kupisz mi uwierz tutaj. Wystarczy że spotkasz kogoś nawet za minimalną krajową i już macie ratę maks 1000zł za fajne 2 pok mieszkanie na śląsku.
  • Odpowiedz
@kossok: akurat ze zwierząt to mam 2 szczury, nie mieszkam w domu na wsi żeby mieć psa. Gardzę ludźmi którzy mieszkają w bloku i mają psa/kota.

Mam też trudnego gówniaka 1szt. w wieku szkolnym i jakbym mógł cofnąć czas to nigdy bym go nie spłodził.
  • Odpowiedz
@HoroLive: no to możesz sobie pogadać co najwyżej xD
Posiadanie dzieci to mordega, katorga, wyrzeczenia, łzy i stres. Nie każdy się do tego nadaje, niewielu potrafi się do tego przyznać.
  • Odpowiedz