Wpis z mikrobloga

@Lorenzo_von_Matterhorn: Bo mięso jest smaczne i jeśli ktoś chce jeść coś podobnego do mięsa ale unikać samego mięsa, to po co się silić na jakieś "talarki sojowe", "masa kanapkowa z ciecierzycy" czy "podłużne cylindry sojowe" zamiast normalnie mówić kotlety, pasztet i parówki, z zaznaczeniem, że są bez mięsa?
  • Odpowiedz
@Lorenzo_von_Matterhorn: no i co ja tam śmiesznego napisałem xD

to ja czekam na rzeczy tylko mięsne o nazwie wege


nie widzę potencjalnych powodów dla których ktoś miałby rezygnować z owoców i warzyw na rzecz diety wyłącznie mięsnej, więc i nie dziwi mnie że nikt nic takiego nie produkuje. jeśli Ty sądzisz inaczej - próbuj - być może produkcja brokułów wołowych okaże się niszą na której zrobisz grube miliony
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Wykop24h: jadłam tę kaszankę i jedyne co ma ze smaku prawdziwej to charakterystyczny smak kaszy gryczanej. W prawdziwej kaszance wyczuwalne są podroby, a tu nawet zamiennika tego nie było(mogli dodać np. grillowane/smażone tofu) - ot, zabarwiona węglem kasza podgotowana na wywarze z ziół i wciśnięta w osłonkę. Dobre, ale do prawdziwej kaszanki jej daleko, a jestem jej fanką.

PS polecam te kaszankę wrzucić na grill, zdecydowanie lepsza jest wtedy.
  • Odpowiedz