Aktywne Wpisy
Atreyu +841
Jutro będzie mój pierwszy dzień mamy, bez mamy
Pierwszy raz kiedy kwiaty zaniosę na cmentarz, to dziwne uczucie
To była najsilniejsza osoba jaką znałem. Nigdy nie narzekała na swój los. Nawet z rozsianym nowotworem nigdy się nie złamała i martwiła głównie o rodzinę. I dzięki niej ja też jestem silny. Nauczyła mnie żeby się nie poddawać nawet w najczarniejszej godzinie. To jest coś co też kiedyś chce przekazać swojej rodzinie
Do zobaczenia,
Pierwszy raz kiedy kwiaty zaniosę na cmentarz, to dziwne uczucie
To była najsilniejsza osoba jaką znałem. Nigdy nie narzekała na swój los. Nawet z rozsianym nowotworem nigdy się nie złamała i martwiła głównie o rodzinę. I dzięki niej ja też jestem silny. Nauczyła mnie żeby się nie poddawać nawet w najczarniejszej godzinie. To jest coś co też kiedyś chce przekazać swojej rodzinie
Do zobaczenia,
kinson +427
- Tavuk sis kebab - pozycja dla wszystkich miłośników drobiu, kebab z kurczaka który sprawdzi się zarówno do jedzenia solo jak i z dodatkami, może być urozmaiceniem warzywnej sałatki. Jak lubicie kurczaka to spróbujcie koniecznie a na pewno nie pożałujecie.
- Adana Kebab - mój ulubiony rodzaj kebabu, najlepiej smakuje przygotowany na grillu opalanym węglem lub gazowym z aromatyzerami. Bardzo wyrazisty i turbo warty spróbowania. Można go przygotować zarówno z łatwiej dostępnej wołowiny jak i z jagnięciny.
- Cop sis - kebab z którym odcinek był ostatnio, kto już wypróbował potwierdzi, że jest bardzo dobry niezależnie od użytego mięsa. Można zrobić go z wołowiną lub jagnięciną, marynatę na upartego można wykorzystać też do kurczaka. Nie trzeba robić go w wersji 3-4 kawałki tylko można zrobić szaszłyki pełne mięsa :D Polecam gorąco
- Żeberka BBQ - tu polecam robić combo, tzn pierwszy etap przygotowania w piekarniku, a same żeberka na grillu tylko na ostatnim etapie czyli na glazurowaniu. Żeberka można przygotować trochę wcześniej, nie trzeba ich od razu z piekarnika wrzucać na grill dzięki temu mamy wspaniałe danie, którego przygotowanie na grillu będzie dość szybkie. Polecam!
Ponadto grilla mogą urozmaicić sosy, miłośnikom sosu czosnkowego polecam zwrócić się w kierunku ranczerskiego jeśli jeszcze tego nie robili. Coś dla siebie znajdą też zwolennicy ostrych smaków :D
- Sos ranczerski - jak lubisz sos czosnkowy to ten raczej na pewno Ci posmakuje. Jest to ulubiony sos z pokazywanych przeze mnie dla bardzo wielu osób. Film ma już ponad 100k wyświetleń, a sos zagościł na stałe w wielu domach :D
- Sos samurai - fajna alternatywa dla keczupu, dobry do kanapek, frytek ale też kiełbasek z grilla. Ostry :D ale można tę ostrość regulować według własnych preferencji
- Tatarska omacka - sos tatarski w stylu czesko-słowackim, świetny szczególnie do karkówki ale sprawdzi się też do innych mięs. Tradycyjny dodatek do smażonego sera.
- Guacamole - pozycja dla tych bardziej fancy :D Ja używam często jako dodatek do różnego rodzaju burrito czy quesadilli. Na grillu rzadziej ale też dobrze się sprawdzi. Świetnie smakuje jako dodatek do grzanek z podpieczonego na grillu chleba :D
Jeśli coś z tego przygotujecie to można robić fotki, wrzucać na mirko i mnie oznaczać :D!
Trzymam kciuki za pogodę i niezależnie od niej życzę Wam udanego weekendowego wypoczynku!
#kuchniamg78 #topgar #gotujzwykopem #grill #majowka
Możecie pomóc mi to zmienić!
Jeśli liczba wejść na kanał przez wpisanie fraz "Top Gar" lub "TopGar" wzrośnie to z czasem YouTube przestanie proponować kanał motoryzacyjny o podobnej nazwie. Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mieli to na uwadze i czasem kiedy chcecie wejść na mój kanał zrobili to przez wyszukiwarkę. YouTube będzie Wam to utrudniał
Drinki - https://www.youtube.com/watch?v=afXW1kcICxw&list=PLlIxolnmQ5y_bRG6o_fwixRGaiUDLGSJP
Napoje bezalkoholowe - https://www.youtube.com/watch?v=7LVHNKdAJoI&list=PLlIxolnmQ5y9Ny1H6ujZVzNdbacJS22ji&index=3
Z drinków to chyba najłatwiejsze do przygotowania "w terenie" będzie mojito, które jest też w wersji virgin albo aperol spritz. Jak ktoś ma większe możliwości logistyczne to jeśli będzie ciepło to polecam Pina Coladę.
@MG78: tak przyszłościowo. Warto żeberka owinąć w papier do pieczenia a później w folię aby ograniczać kontakt z żywnością z alu. Po co truć ludzi? ¯\_(ツ)_/¯
@Ice_Glaze: Dzięki za info, już mi ktoś pisał o tym w komentarzu i się staram unikać teraz też!
@MG78: Słabe tłumaczenie, bo tu podobieństwo było celowe żeby nazwa była chwytliwa.
Niestety, ten miecz jest obosieczny ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Tak czy siak - powodzenia.
Nie uwzględniłem jednej rzeczy tylko, że ludzie nie będą zauważać tego, że wyszukiwarka zmienia wyniki wyszukiwania na inne. Myślałem, że takie coś mogą przeoczyć tylko starsze osoby nieobeznane z