Wpis z mikrobloga

@hatifnat: zależy czego oczekujesz od tabletu... Jeśli oczekujesz wiekszej swobody (przechowywania dowolnych plików, manager plików itp. wiąze się to np. z dostępnością emulatorów gameboya itp.) to nexus, nexus ma mocniejszy sprzęt natomiast android i dalvik powodują że nie czujesz róznicy w wydajności. iPad daje Ci za to większą stabilność niż android, niektórzy np. @tusiatko uwazają ze jest bardziej przejzysty niz android i latwiej się w nim odnaleźć.
  • Odpowiedz
@johni4k: Z tym, że porównujesz teraz systemy operacyjne. I tutaj fakt - to zależy od preferencji. Dla mnie to jest Android - za większe możliwości dostosowania go do siebie. Dla innych jest iOS - za "przyjazne międzymordzie" ;)

Ale nie wolno zapominać o jednym - porównujemy tu urządzenia, a nie systemy op. I tutaj zdecydowanie wygrywa Nexus 7 (2013). Chociażby ekran - jest dużo, dużo lepszy od ekranu iPada Mini,
  • Odpowiedz
mam nexusa 7 i zastanawia mnie czy zobacze róznice w jakości pomiedzy 2013 a 2012 w ekranach czy ładowanie wyższej rozdzielczości to już sztuka dla sztuki, system operacyjny jest integralną cześcią tabletu wiec jego też porównujemy.
  • Odpowiedz
@johni4k: No tak, ale porównanie systemów skończy się na wniosku "to zależy" ;D Dlatego trzeba się skupić na urządzeniach, a co do systemów to niech każdy poczyta/zobaczy na własne oczy cechy każdego i sam zdecyduje co mu bardziej odpowiada.
  • Odpowiedz
@hatifnat: mam starego Nexusa 7 od kiedy pojawił się w Polsce. Było od tamtego czasu sporo aktualizacji Androida o których wcześniej dowiadywałem się przez powiadomienie na tablecie niż przeczytałem o tym w necie :)
  • Odpowiedz
@Sebeq92: @johni4k: @mattcabb: w sumie to nawet nie wiedziałem wcześniej o konferencji 10.09 więc najpierw zobaczę co tam faktycznie pokażą, jeżeli nowe mini dostanie retine, zostaną przy tej 4:3 i obecnej cenie to chyba się na nie skuszę.
  • Odpowiedz