Wpis z mikrobloga

To wręcz przerażające jak szybko pada wolne miejsce w Series S xD Myślałem "e tam, da radę" ale nope. 3-4 gry AAA + parę indyków i papa. Dodatkowa pamięć od Seagate kosztuje tyle że bardziej opłaca mi się opchnąć S'kę i dodać ten tysiak do X ¯\_(ツ)_/¯

Cwany plan Microsoft

#xbox #xboxseries #xboxseriesx
  • 14
  • Odpowiedz
@L3gion: Ale to jakiś problem pobrać, zagrać, przejść w całości i odinstalować? XD
A jak już to zawsze przecież możesz odinstalować i wrócić za 2 tyg pobierając od nowa.
  • Odpowiedz
@L3gion: Zasadniczo Series S (choć MS nigdy tego oficjalnie nie powiedział) to jest kierowany jednak do graczy takich bardziej „niedzielnych” - ot jakaś fifka w niedzielne popołudnie i jakiś indyczek raz na jakiś czas, żeby zabić nudę raz w tygodniu. Dla takiego gracza nie opłaca się inwestować w XSX, dlatego ma XSS.
  • Odpowiedz
@lilitch123: Lubię grać w różne gry jednocześnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) No niby mogę ale to równie wygodne co podmianka CD vs biblioteka Spotify. To nie tragedia ale tylko mówię, pamięć to najsłabszy element S'ki.
  • Odpowiedz
@L3gion no cóż wiedziałeś co kupujesz. Jak lubisz grać w wiele gier na raz albo masz słabego neta to chyba nie było trudno przewidzieć na ile starczy tak mały dysk.
  • Odpowiedz
@L3gion: Jaki problem dokupić dysk na magazyn albo nawet odpalania z niego gier? SSD albo i HDD? Większość gier odpala z zewnętrznego SSD i HDD i nie musisz wydawać wielkiej kasy na rozszerzenie od Seagate.
  • Odpowiedz
@L3gion: Czyli ze 2 albo 3 gry ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiele mających znaczek dlatego, że zostały ulepszone na X/S też odpala z zewnętrznych dysków. Na pewno nie odpala The Medium i Dirt5. Edit. No dobra, może więcej niż 3 ale wciąż ogromna ilość gier z poprzedniej generacji normalnie rusza z zewnętrznego. Do tego z magazynu, nawet jak gra nie ruszy, to szybciej ją przerzucisz na wewnętrzny
  • Odpowiedz
@L3gion: Ja bym nie marudził, ale nie spodziewałem się ogracznienia na downloadzie do 40mbit - jakby pełną rurą ciągnęło to kilkanaście minut na ściągnięcie ;-) Czasem się na XSX miejsce też kończy
  • Odpowiedz
@rbbxx: Więcej nie uświadczyłem, ale to też głównie wieczorami przy "peak hours". Coś w ustawieniach tam jest do grzebnięcia? Po kablu oczywiście
  • Odpowiedz
  • 0
@L3gion na luzie, na Series X też musisz żonglować tytułami XD powoli zbieram się do kupna Seagate'a, ale muszę zarobić tyle, żeby rozowa się nie ogarnęla
  • Odpowiedz