Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
Dzisiaj pojechałem z koliegą oglądać dwa rowery z olx. Koliega kupuje rower już 6 rok ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kellys SWAG - napęd gx 1x12, hamulce XT, rs lyrik, damper sprężynowy. Rower przez rok jeżdżony kilka razy przez dziewczynę. Jeszcze rok gwarancji na podstawie faktury.

Mondraker Foxy z 2017 roku. Zawiecha Fox 34 z tłumikiem grip, damper Fox dps. Napęd 2x11 Shimano, hamulce sram level t. Jeżdżone na 3 łańcuchy zmieniane co 200km. Koleś na ten rower dmuchał i chuchał. Jak jechał do Świeradowa to go nie brał tylko wynajmował tam rower. Gdybym nie wiedział że to rower po trzech sezonach to bym nie uwierzył.

Obie maszyny mega, warte swojej ceny, a temu jak zwykle coś nie pasuje...

#rower #rowery #mtb #mtbenduro #szczecin #olx
Harry_Callahan - Dzisiaj pojechałem z koliegą oglądać dwa rowery z olx. Koliega kupuj...

źródło: comment_16194711203YKljYd4LXdx3TBSDgMMj3.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
@Jazielony: to są rowery enduro, a geometrię dlatego mają taka, ponieważ tak zaprojektowana rama ułatwia w miarę bezpieczne zjeżdżanie w trudnym, górskim terenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Jazielony: w bardzo dużym uproszeniu tak, weź jeszcze poprawkę że te rowery mają bardzo nisko przekrok i opuszczane sztyce, wszystko żeby zakres ruchów był jak największy i np przy zjeździe z pionowej ścianki można było dupe mieć nad tylnym kołem.
  • Odpowiedz
  • 3
@Kapa3991: oj zdziwiłbyś się jak wygląda "płaski Szczecin". Chociaż przyznam że oprócz roweru enduro chciałbym mieć również jakiegoś ogórka XC do szybkiego #!$%@? po szyszkach.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Kapa3991: jak jadę do pracy 8km,to luźno mogę zrobić 200m przewyższenia. Tak bardzo płaski. A jeszcze na prawobrzeżu mają Puszczę Bukową. No ale pytałeś o Szczecin a nie jakąś wieś na wschodzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Abovd: 174 albo 175 cm, czyli górna granica dla tego rozmiaru. Jeszcze ma sporo zapasu sztycy. Ta s-ka jest praktycznie taka długa jak ns snabb w rozmiarze M, albo stare banshee rune w rozmiarze L.

Ja przy 180cm jeździłem na giancie trance w rozmiarze M i miałem sztycę wysuniętą na maksa.
  • Odpowiedz