Wpis z mikrobloga

W pierwszej celi spędzi w odosobnieniu całe swoje życie, policjant który wykonując swoją służbę doprowadził do śmierci stawiającego opór groźnego przestępcy pod wpływem bardzo silnych narkotyków.

Poniżej cela seryjnego mordercy, który z karabinem w ręku pojechał na wyspę gdzie miało miejsce zebranie młodych ludzi. Przebrany za policjanta wyciągnął karabin i rozstrzelał na miejscu 69 osób wcześniej detonując b---ę w centrum miasta. Odsiedzi on 21lat, z dostępem do czynności edukacyjnych i pozwalających odnaleźć spokój - jak ogródki. Zaskarżył on wielokrotnie wyrok do Europejskiej Komisji Praw Człowieka, w celi posiada playstation 2 bo wyższe egzemplarze mają wbudowane wifi. Ma dostęp do prywatnego lekarza, oraz siłownie.

HaHaHa tY GłUPi PraWAku BroNISZ MordERcy XDD EkSPErT PRawa. Nie no panowie, dyskusja jest potrzebna, bo prawo jest bardzo arbitralne i losowe w każdym kilometrze kwadratowym świata. Nie trzeba być prawakiem ani obrońcą morderców żeby mieć własne zdanie na temat pewnych sytuacji i słusznośći jednego nieomylnego prawa nad drugim - tylko które jest wtedy to nieomylne?
#usa #blm #bekazlewactwa
trejn - W pierwszej celi spędzi w odosobnieniu całe swoje życie, policjant który wyko...

źródło: comment_16191009148FPlgAXcS5jYcdDQx4s7Dt.jpg

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szejk_wojak pozwolę się w sobie nie zgodzić. W Polsce mamy społeczeństwo jednolite etnicznie a wspolczynnik recydywy mamy porównywalny z USA - krajem który posiada 1/4 wszystkich więźniów na świecie (przynajmniej tych z oficjalnych statystyk). Co więcej funkcjonują tam potężne korporacje w sektorze prywatnych więzień, które lobbują za zaostrzaniem kar i którym recydywa jest bardzo na rękę, bo dzięki temu zwiekszaja przychody, więc tam nawet nie ma perspektyw na poprawę. Nie wspólne
  • Odpowiedz
Poniżej cela seryjnego mordercy

@trejn: masowego. Z tego co pamietam, seryjny morderca musi zabic co najmniej 3 osoby nie na zlecenie, z powodow innych niz zagarniecie majatku w 3 osobnych incydentach. I incydenty musza byc jakos oddzielone czasowo, wiec Breivicka b---a + s---------a liczy sie jako 1.
Przykladem seryjnego jest na przyklad Ted Bundy, Richard Ramirez, zas masowi to wlasnie Breivik albo Woo Bum-kon [jakby ktos nie wiedzial, poludniowokoreanska bagieta na zadupiu
  • Odpowiedz
pozwolę się w sobie nie zgodzić. W Polsce mamy społeczeństwo jednolite etnicznie a wspolczynnik recydywy mamy porównywalny z USA - krajem który posiada 1/4 wszystkich więźniów na świecie (przynajmniej tych z oficjalnych statystyk).

@lone_sloane: no ale Ty się odniosłeś raptem do jednego czynnika, który wymieniłem. Dlaczego pomijasz, że mamy 6x większą liczbę ludności i 5x mniejsze PKB? xD Stworzenie systemu penitencjarnego na takim poziomie jak w Norwegii ale na skalę
  • Odpowiedz
to chyba bardziej chodzi o wytrzymalosc termiczna klosza i reszty lampy. Taka moc osiagaja tylko zarnikowe zarowki co sie grzeja jak glupie, jak wkrecisz ledowa kolo 30 wat to masz polowe limitu a wali jak na przesluchaniu NKWD.

Poza tym przeciez kazda chyba lampa ma taka naklejke z podobnym limitem, po prostu ludzie to sciagaja, to nie tak ze akademik nakleil.

@DryfWiatrowZachodnich: Ja wiem po co są naklejki. To był
  • Odpowiedz
no ok, rozumiem, chujnia, ale 10 lat temu to ja naprawde nie wiem kto chcial siedziec przy zwyklej zarowce ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba ze chodzi o to ze byly tansze i dogrzewaly

@DryfWiatrowZachodnich: Takie były na wyposażeniu, i mniej więcej wtedy zaczynali wycofywać tradycyjne, a energooszczędne miały jeszcze beznadziejne temperatury barwne, no i ceny dość zaporowe jak na studenta.
  • Odpowiedz
@lone_sloane:

Jeżeli chodzi o Norwegię to tam odsetek recydywistów to ok 20%

Troche poszukalem na ten temat i rzeczywiscie taki odsetek byl w 2016 roku i na ten rok wiele zrodel sie powoluje. Nie wiem dlaczego ale nie moglem znalezc zadnych bardziej aktualnych statystyk.
Czyzby wskaznik ten wzrosl i Norwegowie przestali sie
  • Odpowiedz