Aktywne Wpisy
Mam takie małe pytanko do wszystkich antynatalistów. Bo zawsze mówicie coś w stylu że nie chcecie mieć dzieci, bo nie chcecie nikogo skazywać na cierpienie na tym świecie. I spoko, Wasza sprawa. Ale namawiacie też do tego innych, a niedawno nawet był post o jakimś happeningu antynatalistycznym.
No ale już jesteście na tym świecie. Inni też są. A skoro to takie cierpienie, to nie próbowaliście może jakoś pomóc ulżyć w cierpieniu, tym
No ale już jesteście na tym świecie. Inni też są. A skoro to takie cierpienie, to nie próbowaliście może jakoś pomóc ulżyć w cierpieniu, tym
lepaq +53
#antykapitalizm #neuropa #4konserwy #konfederacja #libertarianizm
@PolskaPrawica: Zgadzam się, stąd ta frustracja u inceli a jeszcze powiedzą że to twoja wina.
Ale po co wogóle pracować, rozwijać się, czy próbować coś osiągnąć samemu, lepiej wychodzić z założenia że i tak nic się nigdy nie uda (chociaż w przypadku nieudaczników z tagu #antykapitalizm akurat może to być prawda), nic nie robić i wyciągać łapy po cudze bo im się przecież należy xD
@PolskaPrawica: na początek wystarczy że usuniesz konto
@PolskaPrawica: Incel to nie jest osoba niepełnosprawna. Co więcej to lewicowe pomysły są odpowiedzialne za epidemię inceli. Doprowadziły w dużej mierze do tego socjale.
@Austriacki_artysta_i_ekolog:
@Austriacki_artysta_i_ekolog: To zależy jak reagujesz na marchewkę na kiju. Pamiętaj tylko, że gonisz pusty koncept pieniądza i często do końca życia nie osiągniesz celu. A jednocześnie będziesz krytykować dobre rozwiązania podatkowe, bo się łudzisz, że kiedyś to będzie Cię dotyczyć. A jedyne to szkodzisz nam wszystkim.
@PolskaPrawica: Z drugiej strony część europejskiej lewicy forsuje skandynawski model podejścia do prostytucji gdzie karze się tylko klientów osób prostytuujących się
https://www.wykop.pl/wpis/54154791/neuropki-czesto-mowia-ze-przegryw-powinien-glosowa/
Według mnie bieda i incelizm mają podobne przyczyny czyli geny i środowisko w którym człowiek się urodziła oraz wychował, na oba te problemy daje się równie durne rady typu "wstawaj wcześniej i
k---a co za kłamliwa grafika:
1920s - 73% marginal tax rate. a w
@amantadeusz: Albo do j-----a do końca życia za miskę ryżu. ¯\_(ツ)_/¯
[CITATION NEEDED]
Biedni niech zapłacą 70% podatku, a im ktoś bogatszy tym niech płaci mniej, aż do 0%.
To będzie zmuszać ludzi do rozwijania się, a podatek będzie karą za bycie leniem tak samo jak dzisiaj jest karą za bycie pracowitym.
@CocoJamboolin: Bzdura. Za miskę ryżu to tyrało się za komuny. Dzisiaj nawet pracując na minimalnej masz nieporównywalnie większe możliwości i jakość życia niż przy braku kapitalizmu. Do tego o wiele większe szanse na awans społeczny i docenienie twoich umiejętności. Ja nie jestem nikim wybitnym, a przy odrobienie wysiłku zarabiam nominalnie zauważalnie więcej niż przeciętny Niemiec. Kiedy 30 parę lat temu