Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
Ponieważ to jutro jest ten dzień 22.04 (chyba już 20) kiedy to ma nastąpić skłiz do 100k$ chcę przypomnieć coś o czym pewnie 99.9% nagonionych nie wie.

W marcu 2020 główny "guru" tego tagu kupił 25kg jajek w proszku (za ponad 1800zl). (doskonale pamiętam ten wpis). ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wywołał w ten sposób lekką panikę tych ogarniętych "inaczej". Inne "przezorne" osoby idąc jego śladem kupowały mniejsze ilości po 10 kg widząc w tym inwestycję życia na czas pandemii. W konsekwencji doszło do wrzucania zdjęć swoich zapasów jedzenia na wykopie xD

Były poruszane teorie, że na dniach nastąpi załamanie dostaw (i zalecane było przezornym zrobienie tego samego). Oczywiście gdzieś pomiędzy postami przejawiały się informacje od osób pracujących w magazynach czy samych dyskontów, iż zapasów starczy dla wszystkich gdyby nawet doszło do załamania dostaw na minimum 43 dni.

25kg jajek w proszku wystarcza na ponad rok jedzenia codziennie jajek przez 2 osoby dorosłe gdyby ktoś nie wiedział.

Ocenę zostawiam szanowanym ekspertom inwestycji długoterminowych.
I życzę oczywiście miłego dnia.

#gielda #gme
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DexterFromLab: @lsh: potwierdzam, bardzo spoko baza do wypieków, na pewno się nie zmarnują bo są ważne bodaj 5 czy 10 lat
@Caracas: no i super, a w 2019 jechałem na Słowację autem pytając ile trzeba robić stopów żeby nie zasnąć za kierownica. A w 2012 sprzedałem 50k doge za chyba 200zl xD
  • Odpowiedz