Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
Naganiają lepiej jak na bankierze jednak wczoraj to już odlecieli. Jak to mówią "to the moon" xD
1. Informacja kolejny bank upada - Bank Kanady traci 40% (okazało się to błędem (fikcją) a bank ma się dobrze). Winne było GME!
2. Deutsche Bank upada z powodu GME!!! Zamyka placówki w Niemczech i przygotowuje się do skłiza!!!
Jest to totalna bzdura. Ktoś kto od 6 miesięcy interesuje się finansami zapewne nie wie o wcześniejszych aferach DB. W 2017 bank wprowadził program naprawczy. Obejmował on również Polskę. Zdecywano odłożyć w czasie zamykanie oddziałów w DE ale zrobiono to np. w Polsce zostawiając jeden oddział w Wawie na Armii Ludowej w budynku Focus.
Między 2017-2018 bank obrał sobie wąską liczbę klientów ponad 96% z nich stanowili marynarze i piloci gdyż zgodnie z nakazem KNF obydwa zawody musiały dostawać kredyt w Euro. Bank idealnie wstrzelił się w tą niszę i nie potrzebował placówek. Finalnie połączył się z Santander Bank Polska do 2019 roku obsługiwał klientów w oddziałach Santander a od 2020 odbywa się to tylko przez Wirtualny Oddział.
Od 3 lat centrala w Niemczech wspominała o:
masowych zwolnieniach oraz planowanym zamykaniu placowek w Niemczech. Było to planowane latami.
Gdy bank teraz o tym poinformował eksperci z tagu GME połączyli to (nie mam pojęcia jak) z sklizem :D
Pewnie 80% informacji tak wygląda. Pokazałem tu tylko dwie ostatnie z wczoraj.
#gielda #gme
Jeden plus z tego to taki że na prawdę jest się z czego pośmiać. A jako że lubię obserwować ludzkie zachowanie i co nim kieruje to dla mnie idealna akcja:)
@goferoo
" Przecież ja tylko żartowałem, ktoś to wziął na serio?"
" Hahahha wy serio wierzyliście w miliony? Od początku było wiadomo!"
I tego typu.
A najlepsze że oni będą zaraz srac po gaciach że urosło o kilka naście/ kilka dziesiat procent do góry. Ja to wiem że to może urosnąć ! Ale wcale nie musi mieć to związku z ich p----------m o tym że cały świat jest skazany na porażkę za nieposiadanie Gme i że oni są narodem wybranym xD
To może mieć np przełożenie na wynik dzięki