Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 22
Na szanownym tagu #gme totalnie wczoraj już odlecieli. Tam rzeczywistość z fikcją się totalnie pomieszała (bo instynkt samozachowawczy utracono wcześniej).

Naganiają lepiej jak na bankierze jednak wczoraj to już odlecieli. Jak to mówią "to the moon" xD

1. Informacja kolejny bank upada - Bank Kanady traci 40% (okazało się to błędem (fikcją) a bank ma się dobrze). Winne było GME!

2. Deutsche Bank upada z powodu GME!!! Zamyka placówki w Niemczech i przygotowuje się do skłiza!!!

Jest to totalna bzdura. Ktoś kto od 6 miesięcy interesuje się finansami zapewne nie wie o wcześniejszych aferach DB. W 2017 bank wprowadził program naprawczy. Obejmował on również Polskę. Zdecywano odłożyć w czasie zamykanie oddziałów w DE ale zrobiono to np. w Polsce zostawiając jeden oddział w Wawie na Armii Ludowej w budynku Focus.
Między 2017-2018 bank obrał sobie wąską liczbę klientów ponad 96% z nich stanowili marynarze i piloci gdyż zgodnie z nakazem KNF obydwa zawody musiały dostawać kredyt w Euro. Bank idealnie wstrzelił się w tą niszę i nie potrzebował placówek. Finalnie połączył się z Santander Bank Polska do 2019 roku obsługiwał klientów w oddziałach Santander a od 2020 odbywa się to tylko przez Wirtualny Oddział.

Od 3 lat centrala w Niemczech wspominała o:
masowych zwolnieniach oraz planowanym zamykaniu placowek w Niemczech. Było to planowane latami.

Gdy bank teraz o tym poinformował eksperci z tagu GME połączyli to (nie mam pojęcia jak) z sklizem :D

Pewnie 80% informacji tak wygląda. Pokazałem tu tylko dwie ostatnie z wczoraj.

#gielda #gme
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Caracas: to są tacy sekciarze że głowa mała. Czytają te wypociny i wierzą we wszystko co się pokaże a większość z tych pietdol nie ma żadnego znaczenia i jest bzdura.
Jeden plus z tego to taki że na prawdę jest się z czego pośmiać. A jako że lubię obserwować ludzkie zachowanie i co nim kieruje to dla mnie idealna akcja:)
@goferoo
  • Odpowiedz
@Caracas: potem po ich p---------u jak cała akcja pójdzie w piach będzie racjonalizacja :
" Przecież ja tylko żartowałem, ktoś to wziął na serio?"
" Hahahha wy serio wierzyliście w miliony? Od początku było wiadomo!"
I tego typu.
  • Odpowiedz
@goferoo: nie no k---a hicior ;D
A najlepsze że oni będą zaraz srac po gaciach że urosło o kilka naście/ kilka dziesiat procent do góry. Ja to wiem że to może urosnąć ! Ale wcale nie musi mieć to związku z ich p----------m o tym że cały świat jest skazany na porażkę za nieposiadanie Gme i że oni są narodem wybranym xD
To może mieć np przełożenie na wynik dzięki
  • Odpowiedz
@gosciu82: Pełna zgoda, niezła diagnoza. Ja bym dorzucił jeszcze to zaślepienie chciwością. Widziałem ostatnio na #gme pytanie o price target, nikt nie potraktował go poważnie i rzucali jakieś z tyłka liczba typu 69420 XD Smutne i straszne, bo chociaż część z naszych kolegów mogłaby faktycznie trochę zarobić gdyby był wystrzał w okolice $500 jak ostatnio i gdyby postąpili racjonalnie, strategicznie i ustalili jakąś cenę po której sprzedają bo
  • Odpowiedz
@goferoo: a to już swoją drogą. Jak cena wybije co jest bardzo pradowopodobne ( oczywiście nie mówię o ich wycenach z kosmosu tylko zwyczajna podbitka spekulacyjna - to może być sporo, wystarczy spojrzeć jak ogólnie rynek jest nielogiczny i jakiś doge co nic nie robi ma wycenę większa niż ford robiący auta od kilkudziesięciu lat ) to ludzie imo pożrą się o zyski. Będzie kilku szamanów którzy poczekają na te
  • Odpowiedz