Aktywne Wpisy
smuteczek2000s +128
Dzień dobry
smuteczek2000s najprawdopodobniej na zawsze znika z Wykopu i internetu.
W moim życiu wydarzyło się coś takiego co zmieniło mnie na zawsze. Nie dotyczy to mnie, a mojej rodziny. Już nigdy nie będę patrzeć na życie, ludzi z internetu i świat tak samo.
Pamiętajcie, nie narzekajcie na życie, bo ta k*rwa (życie) potrafi tak dać w kość, że prawie macie zawał w wieku 23 lat.
Trzymajcie się, może kiedyś wrócę do
smuteczek2000s najprawdopodobniej na zawsze znika z Wykopu i internetu.
W moim życiu wydarzyło się coś takiego co zmieniło mnie na zawsze. Nie dotyczy to mnie, a mojej rodziny. Już nigdy nie będę patrzeć na życie, ludzi z internetu i świat tak samo.
Pamiętajcie, nie narzekajcie na życie, bo ta k*rwa (życie) potrafi tak dać w kość, że prawie macie zawał w wieku 23 lat.
Trzymajcie się, może kiedyś wrócę do
Querly96 +81
Kilka faktow:
- single
- 29 lat
- miejsce zamieszkania - UK
- zarobki £40k rocznie brutto
- £60k oszczednosci
- obecnie wynajmuje mieszkanie za £10k rocznie z wszystkimi oplatami
- mozliwosc pracy zdalnej z PL
Argumenty za powrotem
- blizsza rodzina mieszka w PL
- samotnosc, stany depresyjne
- tesknie za tym chorym krajem
- lepszy standard zycia majac dochod w £££
- #!$%@? wie czy UK nie pojdzie sladami Izraela gdzie zeby wejsc do pubu/silownie czy cokolwiek, trzeba miec paszport szczepienia na covid (nie chce sie szczepic)
- jesli to co mowia na World Economic Forum sie sprawdzi i za pare lat bedziemy nic nie posiadac i bedziemy szczesliwi - to wolalabym byc w Polsce, bo na zachodzie mlode pokolenia przywitaja komunizm z otwartymi ramionami
Argumenty przeciw
- obawy co do stanu gospodarki za pare miesiecy/lat - inflacja glownie - #!$%@? wie czy wszystko sie nie posypie
- w Polsce jest obecnie lockdown i nie wiadomo na jak dlugo, w UK zycie wraca do normy
- kraj z kartonu
- ??
#uk #emigracja #kiciochpyta
Wracac do Polski czy nie?
Natomiast raczej nie licz na go, że w pl nie będzie depresyjnie - prawie wszystko od roku z przerwami wyzamykane, multum ludzi ze słabymi perspektywami, standardowe przywary Polaków (czyli
2. Posiedz w UK jeszcze rok - tutaj wszystko wraca do normy, w PL będzie dalej rzeźnia
3. Zaplanuj powrót w kolejnym roku jak już zaszczepia Polaków
@gardze_wami: jak zarabiasz w funciakach to inflacja PLN to chyba plus nie minus? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gardze_wami: Gdzie tak mówią - citation needed.
@gardze_wami: W Polsce nie wejdziesz w ogóle xD
@gardze_wami: nie znasz Brytyjczyków, skoro myślisz, że oni to przywitają z otwartymi rękami.
Co do samego powrotu- według mnie to ludzie, którzy wracają są nienormalni i szybko zderzą się z rzeczywistością. Znam parę osób
Za 80-100k euro kupisz jako takie mieszkanie i bedziesz jeszcze miala na wspolne wino z Alejandro.
@gardze_wami: na Twoim miejscu wybrałbym jakiś ciepły, tani kraj
Komentarz usunięty przez moderatora
Wrócisz, posiedzisz chwile i będziesz wracać z powrotem (wiem wiem ze pleonazm). Nie ty pierwsza nie ostatnia, każdy z nas musi przez to przejść.