Aktywne Wpisy
Bardamu +102
Mózg mi paruje jak pomyślę o ludziach biorących 500,600,700 i więcej tysięcy kredytu na kwadrat w wielkiej płycie. Brudne klatki, zapach farby olejnej na korytarzu, rury na wierzchu, żeberkowe kaloryfery i plusk kloca sąsiada wydobywający się w toalecie przez pion biegnący za tekturową ścianką. Dobrze, że nasi budowniczowie nie poszli w ślady tych radzieckich, bo do zestawu dochodziłby jeszcze fetor gnijących śmieci z sypu na klatce. W dodatku przez większość dni w
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Siemka, czy orientuje się ktoś ile obecnie trzeba czekać na decyzję banku w temacie #kredythipoteczny w #lodz ?
Prosiłbym również o opinię, czy wzięcie poniższego kredytu jest rozsądne, bo nie mam porównania:
- Zarobki 3200 netto
- Praca na etat
- Wkład własny 100k
- Planowana kwota kredytu ~150k
- Okres spłaty 30 lat
- Singiel, brak zobowiązań, brak dzieci
Będą jakieś problemy z otrzymaniem kredytu? Oraz czy uważacie, że taki kredyt jest rozsądny biorąc pod uwagę powyższe okoliczności?
Pozwolę sobie otagować Wykopowicza, za którego odpowiedź byłbym szczególnie wdzięczny: @marcpol
Z góry dzięki!
#mieszkanie #nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6076c5a2919c6e000abfe732
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Duży wkład i rozsądny kredyt, rata wyjdzie duuużo mniej niż wynajem.
Dziś rozmawiałem z posrednikiem nieruchomosci. Powiedział sam że rynek mniejszych nieruchomosci na obrzeżach miast jest przeszacowany. I banki wychodża z tej gry. Gotówka zawsze do kogoś popłynie. przez posrednika do sprzedawcy nowej nieruchomosci a de fakto na kniec do
Ale fikołek
Zamiast 600zł będzie 900 moim zdaniem znaczna różnica
Zawsze możesz nadpłacić wcześniej w razie przypływu gotówki
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania: Czasy procesowania wniosków nie zależą od lokalizacji - banki mają procesy centralne, w przypadku samodzielnego składania wniosku oddziały jedynie przyjmują dokumenty i przesyłają do centrali.
Obecnie ze względu na sytuację w Polsce w części banków procesy kredytowe są przedłużone i trwają od około trzech tygodni do nawet ponad dwóch miesięcy. Trzeba to koniecznie uwzględnić przy zakupie, szczególnie na rynku