Olaboga! Jak mnie te Resident Evil 6 wymęczyło. Dawno nie grałem w taki paździerz. Pod koniec swojej "przygody" z produkcją Capcomu rushowałem grę byleby mieć już ten koszmarek za sobą. Jeżeli chcecie posłuchać jak biadole na ten tytuł to zapraszam na moje jułtuby: https://youtu.be/36W29aEmm2Q Fajnie jakbyście się wypowiedzieli co nieco o tej grze. Wiem, że ta produkcja ma wielu fanów więc nie chcąc się im narazić mówię: nie było aż tak tragicznie! Przez jakieś 45 minut gry bawiłem się całkiem nieźle! :D
@GRAnitowy_Wybawca: miałem podobne odczucia co do 6. Jak jeszcze w 5 część cisnęliśmy z kolegą na wszystkie możliwe sposoby, tak szóstka wymęczyła okropnie i gdzieś od połowy gry przechodziliśmy w podobny sposób. Byleby skończyć i zapomnieć. Nigdy do niej nie wróciliśmy.
@GRAnitowy_Wybawca: w sumie to nie, Ja się bawiłem świetnie. Właśnie obejrzałem kawałek trailera do 8 części i chyba będzie dość podobna więc nie mogę się doczekać odsłony na pc
@GRAnitowy_Wybawca: to sporo zabawy Cię ominęło, a idę o zakład, że kampanię Leona oceniasz jako najlepszą, w RE6 się jednak powinno grać co-op, może nie jest to już survival horror, ale zabawa jest wtedy przednia ( ͡°͜ʖ͡°) tak czy inaczej RE7 to będzie jednocześnie nowa jakość i poniekąd powrót do korzeni, liczę na kolejny filmik... a przy okazji, czy z Code Veronica również planujesz
@GRAnitowy_Wybawca mi się najlepiej grało w części 1-3. Jeszcze na PSX. 4 część jest na kupce wstydu, ale muszę odpalic na PS2. W 7 nie mam czasu sie wkrecic. Czasu na granie mało. 7 to już chyba inny klimat i rozgrywka niż 4-6.
@Clarence89: klimat może trochę inny, bo nie ma już klasycznych zombie w RE7, a rozgrywka akurat bardziej nawiązuje do 1 i 2 części, z tymże są nowe mechaniki i perspektywa z 1 osoby... możesz grać śmiało, bo gra nie jest długa i raczej nastawiona na to, że po 1-wszym przejściu wrócisz zgrać ponownie, są dwa zakończenia i sporo rzeczy do odblokowania, ale czas gry to ok 8h, jak wiesz co
@Ant0n_Panisienk0: jakich dziur fabularnych Miras? historia jest raczej wyłożona na talerzu i zgrabnie wiąże się z poprzednimi częściami ¯\_(ツ)_/¯ do tego scenariusz jest tak rozpisany, że gracz zawsze wie co robi, a jednocześnie ciągle jest czymś zaskakiwany @GRAnitowy_Wybawca filmik o RE6 obejrzany, no szkoda, że nie grałeś co-op od początku, dotego jakbym miał się doczepić to oceniasz 10letni tytuł jakby to była nowa premiera, ale można i tak, E6
@Ant0n_Panisienk0: no ja grałem Miras w RE7 kilka razy, być może oczekujesz zbyt wiele od gry komputerowej, to nie jest przecież realizm oddany w 100%, a fantastyka, potwory itd. ( ͡°͜ʖ͡°) postaram sie niemniej
@tarkaz: ! 1. Normalna osoba nie szarżowałaby do opuszczonej posiadłości, gdzie potencjalnie może być jego zaginiona od dłuższego czasu żona, tylko zadzwoniłby na policję, zważywszy na to, że oznaki, że coś złego może się dziać, są ewidentne już przed wejściem do posesji: totem ze zwierzęcych kości oraz spalone dokumenty Mii.
Jeżeli twórcy gry nie traktują swojej roboty tworzenia fabuły profesjonalnie, a stawiają ogromny nacisk na poczucie immersji u
@tarkaz no z tym ocenianiem RE6 jak nowej gry nie przesadzaj, mam świadomość ile lat minęło o jej premiery. :D
Ale fakt może i szkoda, że nie grałem w coopie cała grę no ale nawet w scenariuszu Leona który grałem ze znajomkiem nie byłem aż tak bardzo zachwycony.
Swoją drogą najbardziej podobała mi się kampania Chrisa :D
W ogóle odkryłem kiedyś za pomocą magii matematyki że urodzilem się równo 9 miesięcy po tym jak powódź z 97' uderzyła w moje miasto. Jak widać nie tylko ono zostało wtedy zalane eh #wroclaw
#gry #retrogaming #residentevil #konsole #youtube #hobby
Jak jeszcze w 5 część cisnęliśmy z kolegą na wszystkie możliwe sposoby, tak szóstka wymęczyła okropnie i gdzieś od połowy gry przechodziliśmy w podobny sposób. Byleby skończyć i zapomnieć. Nigdy do niej nie wróciliśmy.
tak czy inaczej RE7 to będzie jednocześnie nowa jakość i poniekąd powrót do korzeni, liczę na kolejny filmik... a przy okazji, czy z Code Veronica również planujesz
@GRAnitowy_Wybawca filmik o RE6 obejrzany, no szkoda, że nie grałeś co-op od początku, dotego jakbym miał się doczepić to oceniasz 10letni tytuł jakby to była nowa premiera, ale można i tak, E6
Jeżeli twórcy gry nie traktują swojej roboty tworzenia fabuły profesjonalnie, a stawiają ogromny nacisk na poczucie immersji u
Ale fakt może i szkoda, że nie grałem w coopie cała grę no ale nawet w scenariuszu Leona który grałem ze znajomkiem nie byłem aż tak bardzo zachwycony.
Swoją drogą najbardziej podobała mi się kampania Chrisa :D