Wpis z mikrobloga

Mirki, mam rower mtb, zamierzam więcej nim pojeździć- w roli cardio/odchudzania. Zawsze gdy jeździłem czułem dyskomfort "między nogami". Zamierzam jeździć więcej po utwardzonych drogach. Wymyśliłem, by wyposażyć się w spodenki z usztywnieniem w kroczu. Ma to sens? Jeśli tak, to proszę o podpowiedź jakie spodenki kupić :) (taguje kolarstwo bo chyba tutaj znacie się najbardziej na takich spodenkach)
#kolarstwo #mtb #rower
  • 6
@vivanat: Kup spodenki z pieluchą na dupie, ureguluj siodełko, na początku możliwe są jakieś obtarcia, na to są dobre maści, im dluzej będziesz jeździł tym mniej będzie tego dyskomfortu
Ma to sens?

@vivanat: ma to sens, zwłaszcza jeśli masz więcej tłuszczu niż powinno być. Przy czym bardziej pomogą obcisłe nogawki, bo zapobiegają obtarciom.
Bardziej obstawiam, że masz niedopasowane siodełko. Ja mogę na swoim przejechać 50km bez zsiadania, w dżinsach. Komfortu nie ma, ale nic nie boli.
Wkładka pomoże, ale nie usunie problemu z siodełkiem.
@vivanat: polecam siodełko z dziurą, ponieważ obniżenie noska może spowodować ból nadgarstków. Wtedy tkanki miękki nie są aż tak bardzo uciskane.
Kiedyś już po kilku kilometrach miałem pierwsze syndromy drętwienia "sprzętu", a teraz jak mam siodełko z dziurą to szybciej wystąpi dyskomfort pośladków niż "sprzętu".
Mam coś podobnego do tego, ale mojego modelu nie widzę na allegro.
https://allegro.pl/oferta/nowe-oryginalne-siodelko-selle-italia-x2-flow-280g-10542237560