Postanowiłem sobie kupić chińskie moto 250 do weekendowego upalania po wiejskich drogach. Takie Diabolini to bardzo zły pomysł? Jazda kilka godzin w miesiącu, najbardziej mi zależy na tym żeby nie grzebać, tylko za nie dużą kasę wsiąść i się przejechać w ciepły dzień, przy okazji spróbować zarazić moto mojego różowego. Nada się coś chińskiego do takich celów? #motocykle #enduro
@zongobongo: masz doświadczenie z tymi wynalazkami? Dużo trzeba przy tym grzebać? @dzidek_nowak: kupię sobie coś lepszego jak zacznę faktycznie jeździć i okaże się że mam na to czas
@JuneJohn: może poczytaj gdzieś o chińczykach, bo podobno coraz lepsze robią. Osobiście bardziej bym się bał markowego crossa za 8k albo starego enduro w tej cenie. jak się nie znasz, to się można na niezłą minę wpieprzyć.
@WormRider: czytałem właśnie, że chińczyki teraz są całkiem niezłe, tym bardziej do takich amatorskich celów. Trudno znaleźć jakieś informacje o konkretnym modelu, ale większość ma ten sam silnik, a to chyb najważniejsze w kwestii grzebania?
@JuneJohn: na Twoim miejscu szukałbym Yamahy DT 125 R. Często trafisz zarejestrowane sztuki i można śmigać na kat. B. Niewielkim kosztem można zwiększyć moc i daje mega frajdę. Jak masz 8k, to za 5k bez problemu kupisz DTkę do porobienia, oddasz do dobrego warsztatu, zmienisz układ wydechowy, zrobisz remont i zamkniesz się w 2-3k i będziesz miał sprzęt na lata, do którego będziesz tylko lać paliwo, olej i wymieniać klamki. Sprzęt
Co tu się wyprawia w tym wątku :D. Koleś chce pośmigać kilka godzin w miesiącu i radzicie mu kupować 20 letniego japończyka - co złego może się stać xD. Ktoś jeszcze pisze o 2 suwie... przecież to non stop siedzenie w garażu. Jak nie masz znajomego mechanika to prosta droga do nabawienia
#motocykle #enduro
@JuneJohn: Gdyby nie ten jeden punkt to kupuj śmiało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@dzidek_nowak: kupię sobie coś lepszego jak zacznę faktycznie jeździć i okaże się że mam na to czas
W rok mu sie nie zepsuł, na gwarancji #!$%@? robili.
Dlatego myślę że KAYO będzie dobre.
Jak masz 8k, to za 5k bez problemu kupisz DTkę do porobienia, oddasz do dobrego warsztatu, zmienisz układ wydechowy, zrobisz remont i zamkniesz się w 2-3k i będziesz miał sprzęt na lata, do którego będziesz tylko lać paliwo, olej i wymieniać klamki. Sprzęt
Co tu się wyprawia w tym wątku :D. Koleś chce pośmigać kilka godzin w miesiącu i radzicie mu kupować 20 letniego japończyka - co złego może się stać xD. Ktoś jeszcze pisze o 2 suwie... przecież to non stop siedzenie w garażu. Jak nie masz znajomego mechanika to prosta droga do nabawienia