Wpis z mikrobloga

Skąd ludzie mają siłę na pracę fizyczną? Pracują po 10 godzin dziennie przeniosą kilka ton, potem zakupy i jeszcze mają siłę na wieczorne wyjście. Ja odkąd pamiętam, jeszcze chodząc do szkoły to w piątek musiałem sobie odespać ( ͡° ͜ʖ ͡°) xD jem dobrze, witaminy biorę, na siłkę chodzę itp a nie mam tyle sił co inni? Geny, czy co za to odpowiada?
#januszex
#pracbaza #praca
  • 8
  • Odpowiedz
@familypet: im mniej robisz, tym mniej sił masz na wszystko. Przecież po dniu nic nie robienia w pracy człowiek jest bardziej zmęczony, niż gdy cały czas coś się działo.
  • Odpowiedz
@goferek: to co po 2 latach czy iluś harówki, organizm się przyzwyczaja? wiem, ze caly dzien spedzony w lozku jest meczacy, ale ja jak tydzien #!$%@? fizycznie to potem nie wiem jak sie nazywam xD a ludzie tak haruja i daja rade
  • Odpowiedz
@familypet: chyba tak, znajomy jak dawniej pracował typowo fizycznie, to teraz odżywa dopiero wtedy kiedy ma jakiś wysiłek. Jak go zawołasz do jakiegoś wyburzenia czy przerzucenia gabarytów to nigdy nie odmówi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@familypet: jest coś takiego jak wytrzymałość. Przy siłce podniesiesz więcej niż taki pracownik ale mało razy, przy pracy fizycznej będziesz w stanie mniejsze wagi przerzucać całymi dniami bez zmęczenia
  • Odpowiedz
@familypet: robiłem na produkcji okien, masz spakować np 90 okien każde 30-50kg, obracasz, przekładasz, naklejasz. łącznie masz ze 4 ruchy z takim ciężarem. Ale hardkor to wnosić takie coś na 10 piętro bez windy xD
Ja ledwo do ciotki z własnym ciężarem wchodzę
  • Odpowiedz
@familypet: Ja ba przykład chęci i siły nabieram na myśl ze gdyby nie fizyczna praca u helmuta zarabiałbym 3k pln w jakimś korpo, i zbierał na używanego iPhone przez rok czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@familypet pracuje w budowlance przy wykonczeniach. 10h to w sumie standard. Specjalnie zmęczony nie jestem. Z czasem wyrobisz sobie takie tryby w pracy, że przestaję być jakoś specjalnie ciężka.
  • Odpowiedz