Coachowie mówią o wolności finansowej. Innymi słowy chodzi o bycie rentierem. Jaki jest waszym zdaniem skutek wolności finansowej? Chodzi mi o to, co taki człowiek po zostaniu rentierem dalej ze sobą zazwyczaj robi? Leży pod palmą i korzysta z prawa do lenistwa, czy może dalej zasuwa, bo nie wie co dalej? Z jednej strony zyskuje się mnóstwo czasu i energii, bo nie trzeba pracować, ale co z tym zrobić?
@adnap7 doszedłem do takiego wniosku, że większość osób, które mogą zostać rentierami, na tyle lubi pracować, że budują wokół tego swoje życie. Oczywiście są wyjątki od reguły, ale to często jest wynikiem dziedziczenia majątku, a nie z własnej pracy.
@adnap7:zwiększona asertywność - to chyba pierwszy skutek i to najszybciej widoczny, jeszcze zanim zostaniesz rentierem. Po pierwsze zaczynasz lepiej rozumieć swoją wartość, po drugie nikt nie jest w stanie wywrzeć na Tobie presji związanej z finansami - czy to pracodawca, czy to rodzina, czy to znajomi. A potem to już zależy. Są tacy, którzy skupiają się tylko na zarządzaniu portfelem i jeśli mają do tego głowę - większość ustawiają na
@adnap7: poznawać, doświadczać... po prostu żyć ;) Świat jest tak złożony, że życia nam braknie, nawet nie pracując, by go całego poznać. Oprócz tego czas poświęcany rodzinie i przyjaciołom.
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
#rentier
#wolnoscfinansowa
#pieniadze
#inwestycje
#inwestowanie
#finanse
A potem to już zależy. Są tacy, którzy skupiają się tylko na zarządzaniu portfelem i jeśli mają do tego głowę - większość ustawiają na