Aktywne Wpisy
_gabriel +41
Żyjemy w czasach, gdzie ku%$#stwo staje się czymś normalnym i pożądanym przez społeczeństwo. W historii świata jeszcze nie było takiej sytuacji, gdzie degeneracja była tak silnie promowana za pomocą mass mediów i pompowane były w to tak potężne pieniądze. W ciągu 10-15 lat normy tak się przesunęły, że prawdziwi, normalni ludzie nie potrafią się odnaleźć w obecnej rzeczywistości i popadają w nałogi oraz depresję.
Ateizm jest dość nowym i powszechnym zjawiskiem, wielokrotnie
Ateizm jest dość nowym i powszechnym zjawiskiem, wielokrotnie
Rabusek +68
Co jest celem akcji - jak zwykle trolling, ale tym razem bardziej wysublimowany, no i zdobycie wspólnie jak najwięcej "pokemonów" na Albicli. Tymi pokemonami są osoby powiązane z PiS czy szeroko rozumianą prawicą zwłaszcza tą pobożną, redaktorzy TVP, TV Republika, Gazety Polskie i tym podobne środowiska.
Co będziemy robić - udostępniłem wam 7 cytatów na 5 templatkach, czyli w sumie 35 różnych połączeń cytatu ze zdjęciem. Na zdjęciach jest Jan Paweł II, a cytaty z kolei pochodzą z najbardziej znanej książki, bądź z ust samego jej autora - pewnego austriackiego malarza pokojowego. Wstawiamy post, który w treści nie jest trollerski, ale w tekście nic NIE sugerujemy jakoby te słowa pochodziły od JP2. Zresztą same obrazki nie mają podpisów jak to się zwykło robić w przypadku cytatów by wiedzieć skąd pochodzą. Czyli polecam różne "02.04.2005 [*] - Pamiętamy" albo "Dziś mija 16. rocznica gdy odszedł od nas najwspanialszy Polak" i tym podobne. I do tego załączamy jedno z udostępnionych przeze mnie zdjęć. Jeśli taki obrazek wstawi u siebie w profilu, bądź udostępni czyjś post z tym obrazkiem osoba typu Stankowski, Jakimowicz, Sakiewicz to liczy się to jako zebrany pokemon xD
Można śmiało trollować także grupki na facebooku, droga wolna. Im więcej osób się włączy w akcję tym większa szansa na liczniejsze grono tych, którzy się nabiorą. Bierzcie i udostępniajcie to wszyscy xD
Czy to jest tylko trolling - otóż nie, takie działanie pozwoli uzmysłowić może niektórym, jak bardzo bezrefleksyjnie jest przyjmowana osoba papieża-Polaka. To że istnieje kult jednostki to wiadomo od dawna, ale może tak skrajne połączenie pozwoli na lepsze zobrazowanie tej sytuacji i parę osób jednak najdzie pewna refleksja.
Zamieszczam też listę użytych cytatów, w razie jeśli ktoś by znalazł inne ciekawe templatki i chciał na nie wkleić cytaty. Mój osobisty faworyt to cytat numer 3 i 6 xD
1. Masy nie składają się z profesorów i dyplomatów. Człowiek, który pragnie pozyskać zwolenników, musi znać klucz, którym otworzy ich serca. To nie oznacza słabości, ale zdecydowanie i siłę
2. Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem
3. Odwieczna natura bezwzględnie karze tych, którzy łamią jej prawa. To daje mi przekonanie, że działam w imieniu Wszechmogącego Stwórcy
4. Tym, czym obyczaj dla życia, jest dla państwa prawo, a dla religii dogmat. To i tylko to może pokonać chwiejne, ciągle kwestionowane intelektualne koncepcje i nadać im kształt, bez którego wiara nie może istnieć
5. Zawsze zaczyna się od formowania charakteru, szczególnie rozwijania siły woli i determinacji połączonej z nauczaniem przyjmowania odpowiedzialności z radością i dopiero na końcu przychodzi czas na przekazywanie czystej wiedzy
6. Gdziekolwiek sięgnie nasz triumf, zawsze będzie jedynie punktem wyjścia do nowej walki
7. Jako chrześcijanin nie mam obowiązku, by przyzwalać na oszukiwanie mnie, lecz obowiązkiem moim jest być wojownikiem o prawdę i sprawiedliwość
Link do albumu z obrazkami
https://imgur.com/a/FSigZVc
Tak więc kto chętny niech przyłącza się do akcji #papicla
Bierzcie i trollujcie tym wszyscy xD
#wykopobrazapapieza #heheszki
Jakby udało się komuś zdobyć jakiegoś pokemona to wrzucajcie pod tag #papicla
W sumie akcja nie musi trwać tylko dziś, ale dziś może mieć największy oddźwięk
Ks. Kanonik Piotr Pac
Miejcowość: Wysokie Skoki
Ulubiony film: "Dziewiąte piętro" ( ͡° ͜ʖ ͡°)