Wpis z mikrobloga

Też tak macie, że czasem chcecie jakiś wpis dodać albo komentarz, zaczynacie pisać i w pewnym momencie nachodzi Was taka refleksja "ah szkoda strzępić ryja", bo większość tu siedzi z iq 80 i dowiecie się, że jesteście w najlepszym razie idiotami, dotyczy to,ostatnio zwłaszcza #koronawirus

Nawet pisząc ten wpis miałem myśl, że szkoda strzępić ryja. Wiedza to rzecz cenniejsza od pieniędzy.

#gownowpis #przemyslenia
  • 18
@Kelius: nie, po prostu prowadziłem tu już zbyt wiele debat z których nic nie wynikalo. Staram się wypowiadać na tematy w których mam jakąś wiedzę i chętnie ją poszerzam jeśli czegoś nie wiem lub się faktycznie pomylę. Ale spotkałem się tu z takimi ludźmi, że podsumowałbym to tylko tyle, że, cytując klasyka, _nie warto było zrobić kir*a nic, nie warto było_
@papaj_21_37: za każdym razem.. za każdym razem. przeraża mnie natomiast fakt, że Ty czy ja sobie odpuścimy i pójdziemy swoją drogą bo 'szkoda strzępić ryja', a druga strona natomiast agituje, udostępnia, przekazuje dalej zdobytą przez siebie chłopskorozumową 'wiedzę'.

I na każdy Twój argument poparty źródłami mają uniwersalną odpowiedź: 'ONI CHCĄ ŻEBYŚ TAK MYŚLAŁ OWIECZKO WYŁĄCZ TV WŁĄCZ MYSLENIE' to się aż człowiekowi odechciewa ech. A widzę to smutne zjawisko ostatnio wszędzie
@HighFlyingBird: to co się dzieje na wykopie to jest porażające. Komentarze jak komentarze, ale widuje wpisy oświeconych, które zbierają po 100 i więcej plusów ergo wiszą w gorących. Oczywiście moderacja ma w dupie oczywiste fake newsy i szurów. Zobaczymy co się będzie działo jak się zmieni prawo, które będę karać za brak reakcji w przypadku gdy takie oczywiste bzdury wiszą publicznie
@papaj_21_37 prawie za każdym razem. Myślę, że nie IQ jest tu problemem a wiek użytkowników. Przecież większość tych specjalistów jest w wieku 16-20 lat. Tu serio szkoda strzępić ryja, żeby dyskutować ze zbuntowanym nastolatkiem, który się napina przed kompem.

Yhym ta wiem. Jestem bomer.