Wpis z mikrobloga

Jak to jest z telefonami #xiaomi? Do tej pory korzystałem z nokii 8 z czystym androidem i system działa perfekcyjnie, ale zastanawiam się nad kupnem xiaomi redmi note 10 pro. Słyszałem jednak bardzo różne, sprzeczne opinie odnośnie telefonów xiaomi oraz MIUI. Jednym wszystko działa dobrze, a inni narzekają na bugi, baterię i problemy ze stabilnością. I czy to prawda, że xiaomi jest jedną z bardziej awaryjnych marek?
#telefony #android #xiaomi
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kutalongest w Xiaomi ceny masz dobre bo oszczędzają na programistach, potrafią się aplikacje czasem wywalić w losowych momentach bez powodu. Hardwarowo jakoś bez zarzutów. Wiele ludzi pisze że instalując po jakimś czasie custom Romy telefon działa lepiej niż na oprogramowaniu Xiaomi ^^ no i reklamy są włączone domyślnie na tym sobie Xiaomi dorabia, no ale na szczęście da się je wyłączyć .
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Kutalongest: tak samo jest u nich z czystym androidem, to co zrobili z mi a2 lite po upgrade do 10 to czyste zło... Musiałem aż telefon zmienić... Zaczął zamulać, ekran się wypalił na dole w kilku miejscach (dziwne plamy - wiele użytkowników tego doświadczyło), bateria na minus... Ja ze swojego doświadczenia odradzam xiaomi że względu na soft.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kutalongest : zależy jak trafisz jak ze wszystkim.
Mam od 17r. MI6 złego słowa nie mogę powiedzieć poza głośnikiem od rozmów. Nigdy nie było problemów z softem. Ale ze 64GB to za mało dla mnie kupuje redmi 10 pro w czwartek.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kutalongest: Tak jest w teorii. W praktyce jak czegoś sprzeda się 1000 a drugiego 10000 to nie ważne ile się psuje, ważne ile osób się poskarży w internecie na awarię.
  • Odpowiedz
  • 2
@Kutalongest: jak kupisz w Polsce to masz gwarancję. Ja miałem już z 6 telefonów xiaomi i dopiero teraz pierwszy raz kupiłem w PL mi11 no bo już trochę kosztuje. Z żadnym mi się nic nie działo. To że aplikacja się wywali to w każdym androidzie. Moja dziewczyna ma iPhone i tak samo raz na jakiś czas coś się wywali, albo np bluetooth się rozłączy.
Nie wiem skąd takie przeświadczenie że
  • Odpowiedz