Aktywne Wpisy

jedz_se +1167
16.06.2025 zostałem zaatakowany na klatce schodowej własnego domu przez syna współwłaścicielki nieruchomości. Jest to przestępca skazany prawomocnym wyrokiem z maja 2024 roku za groźby karalne (groził, że mnie zabije) oraz uszkodzenie ciała powyżej 14 dni (wyłamanie palca z uszkodzeniem ścięgna) odbywający obecnie karę w zawieszeniu. Przestępca, Paweł Łakomy, zepchnął mnie ze schodów, po czym zaczął okładać pięściami, krzycząc 'zabiję Cię). Z trudem wyrwałem się, wzywając pomocy na ulicy uciekłem do swojego mieszkania
źródło: wyrok
Pobierz

Zabawa polega na tym, żeby wypisać 5 gier, które Waszym zdaniem absolutnie każdy powinien ograć, takie absolutne perełki które zostają w głowie na zawsze.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.

#antykapitalizm #ekonomia #patodeweloperka
Komentarz usunięty przez moderatora
Sprawa wyglada tak ze doataja kase z panstwa i dalej wynajmuja na lewo badz tez wynajmuja pracownikom na zasadzie hotelu pracownoczego
Czy nie uwazasz ze to slabe? Czy idziemy kluczem czy przedsiebiorca stoi czy lezy wsparcie sie nalezy ?
@shadow_of_mouse: To, że ty uważasz, że nie przynoszą żadnej wymiernej wartości nie znaczy, że jej nie przynoszą. Wiele ludzi woli air bnb czy inny najem krótkoterminowy niż hotel. Skoro jest popyt to jest i podaż.
Był wolny rynek, póki państwo nie zamknęło kilku losowych branż.
Państwo z 60% zatrudnieniem w sektorze publicznym, gdzie jedyne dostępne mieszkania to te komunalne. XD
źródło: comment_1617036449z2L7PWgMKtQuQAwR778u3M.jpg
Pobierz@Wujo_Stachu: Struktura zatrudnienia w sektorze państwowym nie ma nic do wolności rynku. Wolny rynek nie przeczy państwowości. To podejście anarchistyczne.
@Wujo_Stachu: I to jest jeden z glównych powodów dla których Singapur jeszcze nie jest państwem w 100% wolnorynkowym i najprawdopodobniej nigdy nie będzie. Tak czy inaczej poza tym aspektem dalej wiele państw może
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: oczywiście. Przede wszystkim tego, że jest dalece niewolnorynkowy
@Fan_Morawieckiego: No to przeczysz badaniom ekonomicznym które dosyć powszechnnie są uznawane na świecie.