Wpis z mikrobloga

Kiedy najlepiej/najtaniej kupić nowe opony zimowe do osobówki, komplet? Śledzi ktoś ceny? Może teraz gdy wszyscy wymieniają na letnie, zimówki będą tańsze? Obecnie mam Pirelli Snowcontrol bieżnik nie jest zły, ale mają już 8 lat.
Myślałem kupić takie same, ale przy okazji może ktoś polecić jakieś fajne zimówki 195/65 R15.
#motoryzacja #opony #samochody
  • 9
  • Odpowiedz
@voot: Jak bieżnik nie jest zły, można podejrzewać że mało jeździsz.
A jeśli mało jeździsz i szukasz oszczędności to zainteresuj się oponami wielosezonowymi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@voot: Jak śledziłem to nie widziałem, żeby ceny spadały w lecie, zdarzało się tak że cena spadała np w październiku a potem rosła np. w grudniu. Polecam Bridgestone LM005 za śmieszne 220 zł/szt. a może można znaleźć jeszcze taniej, a jedynie te i Nokiany w tym rozmiarze mają literę A na mokrym i dobrze wypadają w testach, ostatnio 205/55R16 na 1 miejscu. Ja będę brał zapewne te.

https://allegro.pl/oferta/4x-bridgestone-195-65r15-91t-blizzak-lm005-zimowe-9445122861
  • Odpowiedz
@Crow7422: tym samochodem faktycznie nie jeżdżę zbyt dużo, ale niebawem jak żona skończy prawko, to może jeździć trochę więcej. Co do oszczędzania, bardziej zależy mi na jakości i bezpieczeństwie niż oszczędności, ale jednak zawsze wolę poświęcić trochę czasu na jakiś research, żeby nie przepłacać.
Czytałem kiedyś o wielosezonowych, ale jakoś nie jestem przekonany do nich, tym bardziej, że teraz lata mamy nieraz dość gorące i obawiam się, że wielosezonowe mogą
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@voot: kiedyś mi się przewinęła tabelka cen w okresie roku i były minimalne różnice w zależności od miesiąca
  • Odpowiedz
@voot: Z tego co sam obserwowałem nie ma różnicy w cenach a nawet zimowe w zimie mogą być tańsze niż w lecie.. Także najkorzystniej kupować na sezon, lub po prostu nie patrzeć, potrzebujesz to kupujesz.
  • Odpowiedz