Wpis z mikrobloga

Niestety i ja wysiadłem z pociągu zwanego Asbis. Znając swoje szczęście pewnie będę żałować i z maścią w wiadomym przeznaczeniu wrócę "po korekcie" za 20 zł. Będąc szczerym, przerósł mnie ten wykładniczy wzrost. Dopóki ten szczeniak ŻARŁ po 5-6% z cyklicznymi okresami chwilowych konsolidacji to byłem happy. Teraz to jest jakiś brytan który WPIER**** po 15+% i to już nie jest dla mnie komfortowe.

Dziś uświadomiłem sobie też, że nigdy nie wyciągnę milionów z giełdy. Nie mam psychiki na trzycyfrowe wzrosty w okresie krótszym niż rok, takiego Mercatora sprzedałbym pewnie po 20 zł po jakimś wystrzale. Trudno, dzisiejsze łzy ocieram 118% zysku i usuwam ASB z listy obserwowanych spółek żeby się nie wkurzać dalszymi wzrostami :P .

#gielda #asbis #asb
mlecznyadasko - Niestety i ja wysiadłem z pociągu zwanego Asbis. Znając swoje szczęśc...

źródło: comment_1617007776Xh2SfwfPEUVKSuvYPf8kNf.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FurTemporis: @varoves: Być może post zabrzmiał jakbym żałował decyzji o sprzedaży. Podejrzewam, że mój mózg próbuje się po prostu asekurować na wypadek dalszych wzrostów na tej spółce. To wciąż jedna z tych rzeczy których nauka przychodzi mi z trudnością :D .
  • Odpowiedz
@mlecznyadasko: ta swiadomość, że ma sie zbyt słabą psychike na takie wzrosty to jest coś czego się człowiek nie spodziewał zaczynając grać na giełdzie. Ja zawsze sobie tłumacze ze najwyzej zarobie 2x mniej albo zakoncze na 0 - to nie były moje pieniądze więc trzymam dopóki są dobre informacje i spółka spełnia moje kryteria
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY: ehh ta słynna ulica. Juz odbijac od tego jaki to % wszystkich akcjonariuszy. Mają jeszcze ogłosić dobrą dywidende, jest duże prawdopodobieństwo, że news z urządzeniem się sprawdzi, spółka daje comiesięczne raporty itp - to się przecież nie zmieniło. Jeśli wczesniej ktoś ustalił sobie próg wyjścia na 30zł to powinnień tego sie trzymać ewentualnie w zalezności od raportów korygować na + lub -. Jednak większość ludzi jak widzi tylko zbyt
  • Odpowiedz
@mlecznyadasko: właśnie dlatego wszędzie wrzucają na wszystkich traderach informację, że większość ludzi traci oszczędności. Nie sposób dobrze wejść a w dobrym momencie wyjść.
  • Odpowiedz