Wpis z mikrobloga

Platyna w GoT wbita. Czas z ~70+
poziom trudny

+ Niesamowity klimat!
+ Udźwiękowienie!
+ Bardzo ciekawe mechaniki
+ Główna fabuła moim zdaniem była ciekawa
+ Misje sojuszników tak 50/50 ale raczej ciekawe, szczególnie ta łucznika albo naszej złodziejki, mniej ta mnicha czy sprzedawcy sake.
+ różnorodny system walki
+ Gra się skończyła w odpowiednim momencie i nie była na sile przeciągania. Jakby to trwało ze 150 godzin jak jakiś rpg to już flaki z olejem

- Misje poboczne raczej nudne
- Mityczne opowieści za mało mityczne. Nie czułem legendarności tych przedmiotów skoro cała opowieść mogłem walnąc od strzała w 20 minut.
- - walczysz z Mongołami, przejedziesz 100 metrów na koniu i znowu walka i tak w kółko już mnie to #!$%@? w połowie gry bo nie da się podróżować. Powinno być to połączone ze strefami, gdy wyczyścisz pobliski obóz już przeciwników w okolicy będzie coraz mniej.
- cięcia budżetowe w animacjach

Poziom wiedźmina to nie jest ale gra jest bardzo dobra i trzyma poziom reszty exclusiwow. Z niecierpliwością czekam na 2 cześć bo to jest ewidentnie dopiero początek przygody Jina.
Tytuł obowiązkowy!
#ghostoftsushima #ps5 #ps4 #gry #konsole
  • 7
@PancakeV: u mnie przez pierwsze 10h efekt wow. Potem zdalem sobie sprawę, że w sumie tylko zabijam (fakt- możliwości w technikach walki mnóstwo) ale nic więcej. Nawet jak byla jakaś opcja choćby poplyniecia łódką, to nagle czarny obraz by po chwili byc na miejscu. Ewidentnie poszli na skróty. Na pewno tytul warty do sprawdzenia, ale nie jakis wybitny.
4@PancakeV: dla mnie trochę za krótka fabula xd akt 2 i 3 mogłyby być dłuższe. Historia jest prosta ale potężna, kilka razy szczena mi opadła i się wzruszałam, muzyka wspaniala. System walki bardzo mi się podobał, też nieraz siedziałam i myślałam a co by tu użyć, tyle tego bylo. Cieszę się że nie było 100 pancerzy ani broni, ale to mnie po prostu irytuje ciagle porownywnaie statow, choć z 2 str było
@ka-buc: Ograłem owy dodatek multiplayer. To jest zbiór kilkunastu misji fabularnych dla 2 graczy, misje przetrwania dla 4 graczy oraz 3 rozdziałowy rajd dla 4 osobowej drużyny znajomych ( w tym trybie nie ma matchmakingu). Wszystko można wykonywać na kilku poziomach trudności: brązowym, srebrnym i złotym zależnie od twojego gearscore (w grze nazywa się to moc KAI) podobno potem odblokowuje się poziom koszmarny. Pograłem 3 dni , zrobiłem wszystko do poziomu