zakładając 1osobową działalność moge podać prywatne konto bankowe we wniosku albo nie podawać go wcale i dodać później? widze że np w mbanku żeby założyć konto firmowe trzeba podać NIP ale ja jeszcze nie założyłem działalności
@inevitableserendipity: jeśli dobrze pamiętam to podawałem prywatny (nie wiem czy można nie podać) i aktualizowałem wpis. Nie polecam korzystania z prywatnego konta, bo w przypadku kontroli tfu tfu tfu będą się grzebać w Twoich prywatnych przelewach
@inevitableserendipity: Ustawa nie zabrania, aby wykorzystywać konto osobiste do celów firmowych. Jednak wcześniej należy skontaktować się w tej kwestii ze swoim bankiem. Można również w późniejszym czasie dopisać rachunek bankowy poprzez aktualizacje danych.
zakładając 1osobową działalność moge podać prywatne konto bankowe we wniosku albo nie podawać go wcale i dodać później?
widze że np w mbanku żeby założyć konto firmowe trzeba podać NIP ale ja jeszcze nie założyłem działalności
Można również w późniejszym czasie dopisać rachunek bankowy poprzez aktualizacje danych.