Wpis z mikrobloga

Tracer 700 2020 ktoś jeździł? Na jazdy testowe jeszcze za zimno. Myślę nad kupnem nówki z salonu.
Powód chęci kupna nowego to przede wszystkim spokój ducha. Nie chce mi się jeździć i użerać z januszami pokroju "zadbany, stan igła, wsiadać i jeździć, przygotowany do sezonu", tak samo nie chce mi się po zakupie jeździć po mechanikach, aby mi zrobili serwis pozakupowy i przygotowali moto do sezonu. W komisach stoją same sprowadzone igły z IT oraz FR.
Zakup używki to droga przez mękę, na którą mnie nie stać psychicznie. Kupując nowe wiem co mam, co robiłem.

Przede wszystkim szukam motocykla uniwersalnego, który posiada jakąkolwiek ochronę przed wiatrem.
Do tracera można dokupić akcesoryjną szybę i już powinno być ok w trasie, jak coś zawsze można dokupić deflektor.
Głównie motocykl do jazdy po mieście i czasami jakiś wypad coś pozwiedzać w PL.

Nie widzę alternatywy dla tego motocykla - jest wąski, zgrabny, wyprostowane plecy, lekki (200 kg), ma ledowe oświetlenie, w standardzie wyświetla temperaturę silnika, zapięty bieg itd., 73 konie to moim zdaniem bardzo dużo jak na 200 kg masy, no ale wiadomo powiecie mi, że nie ma lytra to #!$%@? nie motocykl. Można wyrwać za 33k i pakiet ubezpieczenia za 1,5k na rok.

Zdaję sobie sprawę z utraty wartości oraz, że w tej cenie mogę kupić lepsze, używane sprzęty, ale no właśnie. Nie kupię 2 letniej gwarancji i poczucia, że mam #!$%@? gdy coś klęknie. Nie kupię poczucia pewności, że mam sprawny motocykl, bezwypadkowy, że hamulce czy tam abs zadziała, albo że rama jest prosta.

Jakie są wasze odczucia co do tego pomysłu? Mam 35k do wydania all inclusive tzn. moto + ubezpieczenie

#motocykle
  • 12
@acalpoeineiseicyz: myśle ze będziesz zadowolony, sam najchętniej bym kupił tracera ale 900, najlepiej z salonu bo motocykl by mi służył długie lata i masz pewność ze nikt nie kombinował itd. Niestety mam inne wydatki. Niedługo będzie ciepło to umów się jazdę, przymierzysz się i będziesz wiedział czy motocykl ci odpowiada.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@acalpoeineiseicyz: jeździłem 700 i 900 GT (na zdj to nie ja, ja robiłem fotkę xD) i taka 700 to bardzo przyjemny motorek, oczywiście 900 lepsza (zwłaszcza GT) ale po prostu ma więcej bajerów, z których nie koniecznie musisz korzystać. Silnik też jest wystarczający, moim zdaniem dobry wybór.
Z minusów to: nie wyróżnia go nic specjalnego, ta szyba mi akurat (187cm) niewiele dawała.
Pobierz PodniebnyMurzyn - @acalpoeineiseicyz: jeździłem 700 i 900 GT (na zdj to nie ja, ja ro...
źródło: comment_1616325191tZWWIPzUnei9qsQqm2rIPY.jpg
@PodniebnyMurzyn: ja mam 180 cm więc podejrzewam, że szyba puiga by dała sporą różnicę.
Wiadomo, 900 jest mocniejszy, ale szyba też do dupy, droższy, cięższy, moim zdaniem już mniej uniwersalny. Aspekt ekonomiczny też istotny - tracer pali mniej, no i stać mnie na nówkę 700, na 900 niestety tylko na używkę.
@acalpoeineiseicyz: nie musisz się tłumaczyć, szczególnie wykopkom :) To fajny motocykl z dobrym silnikiem i słabymi hamulcami, trochę mi przeszkadza jego plastikowość, ale ja jestem spaczony starymi japońcami z lat 90. Pamiętaj jednak, że ta osłona przed wiatrem nie jest jakaś szczególna, tzn. lepsza niż w nakedzie, ale przy 120-130 będzie wiało i tak. Kupno nowego z ekonomicznego punktu widzenia ma duży sens, dobrze trzymają cenę (nawet za dobrze). Najlepiej kupić
@baszmar: generalnie również mi się podoba, jest trochę słabszy od tracera no i niestety ale nie wiem jak jest z targowaniem się u dealerów bo roczniki na 2021 mają ceny dosłownie z dupy.
Podobno mały versys bardzo wibruje ale to w sumie nie jest jakaś duża wada.
@acalpoeineiseicyz: Jeździłem nim chwile w 2020 i był bardzo przyjemny, wibracje podobne do mt07 i Er6n/F z racje tego samego silnika. Pozycja wygodna bo wyprostowana, dzwiek silnika na ogromny plus, poza tym to takie rasowe Kawasaki, wiec mi się podobał.