Aktywne Wpisy

Kiedys_Mialem_Fejm +1316
Czemu kuce nie wyśmiewają i nie szydzą z pisowskiego marszu tak jak robili to za każdym razem kiedy były organizowane marsze antypis? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazkonfederacji #bekazprawakow
#bekazkonfederacji #bekazprawakow

paincreator +1094
Hej Mirki i Mirabelki.
Wracam z #rozdajo
Z osób plusujacych ten wpis wylosuję dwie osoby które zgarną po słoiku miodu o którym mowa poniżej.
Tym razem nowość w mojej pasiece.
Postanowiłem zgodnie z między innymi waszymi sugestiami zacząć kremowac miód.
Do maszyny wpierw trafił wielokwiat wczesnowiosenny ale żeby nie było nudno postanowiłem zrobić go z dodatkami.
I tak w pierwszej partii mam miody z dodatkiem borówki , maliny oraz
Alg morskich =)
Wracam z #rozdajo
Z osób plusujacych ten wpis wylosuję dwie osoby które zgarną po słoiku miodu o którym mowa poniżej.
Tym razem nowość w mojej pasiece.
Postanowiłem zgodnie z między innymi waszymi sugestiami zacząć kremowac miód.
Do maszyny wpierw trafił wielokwiat wczesnowiosenny ale żeby nie było nudno postanowiłem zrobić go z dodatkami.
I tak w pierwszej partii mam miody z dodatkiem borówki , maliny oraz
Alg morskich =)

Powód chęci kupna nowego to przede wszystkim spokój ducha. Nie chce mi się jeździć i użerać z januszami pokroju "zadbany, stan igła, wsiadać i jeździć, przygotowany do sezonu", tak samo nie chce mi się po zakupie jeździć po mechanikach, aby mi zrobili serwis pozakupowy i przygotowali moto do sezonu. W komisach stoją same sprowadzone igły z IT oraz FR.
Zakup używki to droga przez mękę, na którą mnie nie stać psychicznie. Kupując nowe wiem co mam, co robiłem.
Przede wszystkim szukam motocykla uniwersalnego, który posiada jakąkolwiek ochronę przed wiatrem.
Do tracera można dokupić akcesoryjną szybę i już powinno być ok w trasie, jak coś zawsze można dokupić deflektor.
Głównie motocykl do jazdy po mieście i czasami jakiś wypad coś pozwiedzać w PL.
Nie widzę alternatywy dla tego motocykla - jest wąski, zgrabny, wyprostowane plecy, lekki (200 kg), ma ledowe oświetlenie, w standardzie wyświetla temperaturę silnika, zapięty bieg itd., 73 konie to moim zdaniem bardzo dużo jak na 200 kg masy, no ale wiadomo powiecie mi, że nie ma lytra to #!$%@? nie motocykl. Można wyrwać za 33k i pakiet ubezpieczenia za 1,5k na rok.
Zdaję sobie sprawę z utraty wartości oraz, że w tej cenie mogę kupić lepsze, używane sprzęty, ale no właśnie. Nie kupię 2 letniej gwarancji i poczucia, że mam #!$%@? gdy coś klęknie. Nie kupię poczucia pewności, że mam sprawny motocykl, bezwypadkowy, że hamulce czy tam abs zadziała, albo że rama jest prosta.
Jakie są wasze odczucia co do tego pomysłu? Mam 35k do wydania all inclusive tzn. moto + ubezpieczenie
#motocykle
Z minusów to: nie wyróżnia go nic specjalnego, ta szyba mi akurat (187cm) niewiele dawała.
Wiadomo, 900 jest mocniejszy, ale szyba też do dupy, droższy, cięższy, moim zdaniem już mniej uniwersalny. Aspekt ekonomiczny też istotny - tracer pali mniej, no i stać mnie na nówkę 700, na 900 niestety tylko na używkę.
Podobno mały versys bardzo wibruje ale to w sumie nie jest jakaś duża wada.