Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +90
Demonstracja antynatalistyczna się odbyła! Pozdrawiam. NIE GRAJ W RULETKĘ CZYIMŚ ŻYCIEM!
#antynatalizm
#antynatalizm
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Przeglądając ostatnio profil Aborcyjnego Dream Teamu na Facebooku trafiłam na ten post. <- klik
I tak sobie myślę jakie to jest smutne, że osoby które chcą przerwać ciążę same siebie obwiniają za sam pomysł aborcji. Jakie to jest straszne, że zamiast pomyśleć o tym jak o każdej innej decyzji w życiu, próbują się usprawiedliwiać. W żaden sposób nie obwiniam tych ludzi i powiem więcej - ja to nawet rozumiem.
Ciężko by było nie mieć takich myśli, gdy zewsząd słyszy się, że aborcja to morderstwo (BZDURA!), że zabija się własne dziecko (BZDURA!), że 'trzeba było myśleć jak się popuszczało szpary' (BZDURA I CHAMSTWO!). Z jakiegoś powodu w Polsce ciągle się myśli, że zgoda na s--s to zgoda na ciążę i później dziecko. A TAK NIE JEST!
Dodam też, że decyzja o aborcji nie jest 'nieodpowiedzialna'. Jest jak najbardziej odpowiedzialna! Jeżeli ktoś uważa, że nie ma środków na wychowanie dziecka, nie jest jeszcze albo nigdy nie będzie gotowy psychicznie do posiadania potomstwa, nie chce nigdy mieć dzieci lub po prostu nie chce kontynuować tej ciąży, to decyzja o aborcji jest bardzo, bardzo odpowiedzialna.
Dlatego jeżeli jesteś w niechcianej ciąży i się obwiniasz, bo 'nie dopilnowałaś', to powiem Ci jedno - nic złego nie zrobiłaś, nikt normalny Cię nie będzie o nic obwiniał i jeżeli zdecydujesz się wykonać aborcję lub kontynuować ciążę, to jedno i drugie jest okej. Jest to dobra decyzja, bo jest TWOJA. A tylko Ty masz prawo decydować o swoim ciele <3
40/x
#aborcja #codziennepowiedzkomus <- tag do obserwowania/czarnolistowania
Kochani, jak już Was wołam to nie musicie plusować komentarza z wołaniem! Ułatwia mi to znacznie wpisywanie nowych osób na listę, bo nie korzystam z mirkolist tylko mam plik, do którego wklejam sobie plusujących. :)
JEŻELI JEDNAK JESZCZE CIĘ NIE WOŁAM, TO PLUSUJ ŚMIAŁO PIERWSZEGO KOMCIA Z WOŁANIEM
@winokobietyiwykop: ludzie chca miec dziecko lub dzieci keidy sie na to zdecyduja. Dzis coraz pozniej, coraz czesciej po 30. No i chca miec np tylko jedno dziecko, a czesc wcale. Stad tak potrzebne i czeste abrocje.
@Amishia: Jak możesz tak manipulować i pisać taką nieprawdę? A co z drugim życiem, które jest w łonie matki? Czy aborcja to nie jest podejmowanie decyzji o życiu nienarodzonym?
Nie napisałam nieprawdy. Osoba w ciąży przerywając ciążę decyduje tylko o
Ja życzę, żeby nie spotkała księdza, bo zgodnie z jego wiarą będzie próbował odciągnąć ją od tej decyzji. Za to go nie winię - taka robota. Ale jednak nie powinien mieszać w głowie osobie, która jakąś decyzję już podjęła. Zresztą w tej kwestii kościół i jego pracownicy powinni się w ogóle nie wypowiadać. Za to co zrobili ludziom maczając