Wpis z mikrobloga

Szkoda, że szydzicie z tych ludzi, którzy ta idą w proteście i ciśniecie od szurów. Ciekawe czy śmialibyście się prowadząc knajpę i mając ze 100 tysięcy długu przez te debilne decyzje rządu
#protest #koronawirus
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paul-frenstain: w sumie nie wiem o co Ci chodzi z tymi flagami ale to dobry argument, zeby liderem byl ktos apolityczny bo tu chodzi o interes przedsiebiorcow a nie jakies ideologiczne przepychanki ktore tylko dziela. w koncu w jednosci sila :)
  • Odpowiedz
@michono To że nie umiesz świadomie wybierać restauracji i nie znasz rzeczywistych kosztów prowadzenia biznesu typu gastro to jeszcze nie Twoja wina. Większość kosztów to dzierżawa i czynsz i zanim napiszesz to dlaczego nie kupili na własność już Ci mówię, otóż powierzchni w centrach miast gdzie zazwyczaj się otwierają restaurację nigdy nikt nie sprzedaje chyba że cała kamienicę którą wymaga kapitalnego remontu i właścicielowi nie chce się czekać na spłatę inwestycji
  • Odpowiedz
@#!$%@? Nikt nie mówi, że musisz się zgadzać na miskę ryżu. Zawsze można poszukać czegoś innego. To żałosne, że ludzie narzekają jak mało się zarabia, a nie mają pojęcia jakie koszty tak naprawdę ponosi pracodawca, żeby takiego jegomościa zatrudnić.
  • Odpowiedz
dopoki jest tam Komarenko, Socha, Braun, Rola, Olszanski i inni "swiadomi" ze STOP NOP, zaden normalny czlowiek sie do tego nie przylaczy a szkoda.


@nn-borg: dobra,to czekaj na przywodce czy protest z ktorym sie w 100% zgadzasz. jak sie doczekasz to zawolaj
  • Odpowiedz
@#!$%@?: Bo ci sami ludzie wolą stołować się w knajpach z tanich jedzeniem. Jak podnieść wypłaty kiedy trzeba obniżać ceny bo halyna idziemy na kebapa, nie będę płacił 30zł za obiad.
  • Odpowiedz
@#!$%@?: ciekawe co by było jakby ci „za miske ryżu” mieli knajpą zarządzać i martwić się podobnymi sobie. Na prezesika narzekać najłatwiej, w szczególności jak się nie ma nawet pół mózgu do utrzymania biznesu.
  • Odpowiedz
@Chesiek: ja rozumiem ze koszty związane z wynajmem są wysokie. W tej chwili mamy sytuacje w której możemy się zrzucić albo nie na to żeby te restauracje przetrwały. W praktyce - duża część tej kasy trafi do właścicieli nieruchomości którzy dawali chore warunki i proponowali chore czynsze. Właściciele restauracji mogą je zbankrutować i zamknąć (no chyba ze ktoś prowadzi taki ryzykowny biznes bez spółki) - i ktoś po covidzie wynajmie
  • Odpowiedz