Wpis z mikrobloga

lol, ramen to przecież jest bulion z dodatkami (...) Gdyby do polskiego rosołu #!$%@?ć schabowego i jajko na miękko


@ciocia_spod_lobza: No ja #!$%@?, a gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem xD Idąc Twoją logiką to każda zupa na bazie bulionu to w zasadzie ramen tylko trochę inny xDDD Po drugie ten ramen w Japonii traktowany jest jako danie a nie jako zupa i oni nawet tego bulionu nie dojadają.
  • Odpowiedz
prawie każda zupa to bulion z dodatkami


@Currrywurst: Jest różnica pomiędzy "bulion z dodatkami" a "rosół z dodatkowymi składnikami", jak wpieprzysz groch do rosołu to będziesz miał grochówkę, co prawda kiepską ale jednak. ALE jak do michy dajesz bulion i dodatki, to jest to ramen z definicji. Jak jesz bulion z makaronem, to jest to rosół z definicji. Porównywanie ramenu i rosołu jest jak najbardziej trafne, bo baza jest praktycznie ta
  • Odpowiedz
kolejny janusz gotowania, polaczek się zesrał XDD zobacz sobie chociaż jeden przepis na oryginalny ramen cepie


@4kroki: Jeśli Japończyk cię nie przekonał, to równie dobrze nawet w #!$%@?ę #!$%@? polski kucharz cię nie przekona, a tym bardziej sam cesarz, nie ma takiej opcji XD Wśród tych ~3000 Japończyków, którzy zobaczyli ten przepis na ramen, ani jeden nie zająknął się że "hurrdurrr to nie jest prawdziwy ramen", a wiesz dlaczego? Bo Japończycy
  • Odpowiedz