Wczoraj od 13 miałem silna biegunkę i wymioty, ustąpiły dopiero pol godziny temu. Jestem oszołomiony, odwodniony (co wypije wodę to mija 10 sekund i wymiotuje). W jaki. Najlepszy sposób się nawodnić, bo bolą mnie już nerki i mdleje co chwile. Wiem, ze kroplówka mogłaby postawić mnie na nogi, ale dzwoniłem do szpitala, to powiedzieli, ze takimi bzdetami się nie zajmują.
@smipur tak samo jak karetką, tak czy siak będzie się z niego lało. Skrajne odwodnienie może i tak, tutaj absolutnie nie ma mowy o skrajnym odwodnieniu. Nie widzę żadnego powodu do wezwania a już tym bardziej do przyjęcia takiego wezwania.
@JavierDaY: a wiesz co jest przyczyną? Zatrułeś się? Miałeś już tak kiedyś? Ja mam tak raz na jakiś czas, co prawdopodobnie jest spowodowane alergią pokarmową. Z doświadczenia wiem, że dopóki nie przyszedł moment, że przestałam wymiotować nawet wodą to nawadnianie się nie miało sensu. Z reguły to max. 24 h, oczywiście warto podejmować próby, ale na boga nie 4 litry xD jak już przestaniesz tak wymiotować to koniecznie elektrolity i
@JavierDaY: która część kraju? Bo w zeszłym tygodniu miałem identyko, pocieszę że trwa to 2-3 dni. U znajomych tak samo, jakieś bardzo zaraźliwe g---o.
@Kressska: Dwa lata temu miałem salmonellę. Teraz prawdopodobnie grypa jelitowa, bo wszyscy w chacie mamy takie same objawy. Tylko niektórzy mniej nasilone
@JavierDaY: u mnie taki objaw był jak miałem koronawirusa. Trzymało 3 dni, pij bardzo dużo wody i staraj się przeglodzic, potem jedz lekkie rzeczy. Spodziewaj się tez walki o zbijanie albo utrzymanie temperatury ciała
@JavierDaY: rotawirusa złapałeś. Wyślij kogoś po elektrolity w proszku z apteki i smecte. Dobrze działają też napoje jak powerade i reszta podobnych. Ja jak to złapałem 3 lata temu to miałem 2 tyg wyjęte z życia. Co zjadłem to wysralem w 20min. Jedynie co dałem radę jeść bez większych problemow to takie kruche ciastka z cukrem. Smecty tyle wypiłem że polubiłem smak ( ͡°͜ʖ͡°).
@LJBW603: @raven4444: @karygodnykartofel: @Stempelson: @Pulton: Już jest lepiej! Byłem pierwszy raz siku, pije 3 herbatę miętowa. Jest dobrze, tylko już nic nie jadłem od wczoraj rana i jeździ mi w żołądku. Póki co nic nie będę jadł, niech się organizm wzmocni
#choroby #pytanie