Wpis z mikrobloga

Będę się powtarzał, ale nie ma nic głupszego niż stwierdzenie, że artyleria w #wot przeciwdziała kampieniu. Jak dostane 3 arty i otwartą mapę z łatwymi przestrzałami, to pierwsze o czym myślę, to o poczekaniu aż niecierpliwy przeciwnik ruszy w moją stronę - jeśli gram czymś wolnym. Nie idzie się nigdzie ruszyć bez oberwania, a weź jeszcze stój w aktywnej walce w otwartym polu. Na 1 da się grać i nie miałbym problemu nawet gdyby ją zbufowano, przy założeniu, że nie byłoby ich więcej.
Widać jak na dłoni, że losowania z trzema artami na niektórym mapach skrajnie psują gejmplej reszcie graczy, zabawa z tymi zaproponowanymi na piaskownicy zmianami kompletnie rozmija się z istotą problemu.
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dwuitownik: Ale są takie chłopy oderwani od rzeczywistości co grają wyłącznie artą i nie mają pojęcia jak wygląda gra na pierwszej czy drugiej linii kiedy po przeciwnej stronie jest arta.
  • Odpowiedz
@dwuitownik: Zagrałem 150 bitew M44(misje do kampanii) - to jest szalone co można robić artą. Wykręciłem 1077 średnich uszkodzeń. Autentycznie żal trafianych graczy, bo grając taką artą mam podskórne przekonanie, że przeciwnik w bardzo wielu sytuacjach jest totalnie bezradny, a słabsi gracze jak dzieci we mgle. Nie dziwie się, że wielu z nich zrezygnuje z gry.
  • Odpowiedz
@IdillaMZ: debilne tłumaczenie WG, które nie potrafi zbalansować arty i nie ma jaj, żeby ją jakoś masakrycznie znerfić, albo nawet usunąć z gry. Każdy, kto rozegrał przynajmniej 100 bitew na tierze 8+, doskonale wie, że arta n--------a w 95% w tych, którzy są na pierwszej linii.
  • Odpowiedz
@Kajaczek: Bo to jest skillowa gra, tylko trzeba na początek poświęcić trochę czasu na ogarnięcie wszystkich mechanik i zapamiętanie pancerzów czołgów, ich weakspotów, penetracji i dmg na działach. To już trochę zajmuje, a większość ludzi jest niecierpliwa i od razu chcieliby być dobrzy w giereczce. Niestety w WoT trzeba zainwestować trochę czasu, aby zacząć ogarniać.
  • Odpowiedz
@IdillaMZ: e tam, moim zdaniem dobrze ze jest arta bo najbardziej gnoi op czołgi typu ebola czy ciptejn, trudnp, czasami dostane od niej ale w sumie dobrze ze jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kajaczek: To nie p-----l mi tu farmazonów, że WoT nie jest grą skillową, bo gdyby nie był to pomidory po wydaniu określonej ilości kasy by wszystkich j----y, a nawet jakby wykupili wszystko co się da to i tak będą c-----i, bo nie ogarniają mechanik, nie czytają minimapy i nie wiedzą gdzie strzelać w czołgi.
  • Odpowiedz
@Kajaczek: Skilla nabywasz z czasem, ucząc się gry, jak się zachowywać podczas bitwy, jak reagować na sytuację na mapie, itp. Nawet jak byś wydał w c--j kasy to i tak to nie zrekompensuje tego, że jesteś c-----y i nie ogarniasz gry, proste ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz