Poświęcanie młodych ludzi dla starych bab to kompletny debilizm. Jak taka stara baba kopnie w kalendarz to nie będzie miało absolutnie żadnych poważnych reperkusji. Nie konsumuje to, nie dokona żadnego wielkiego odkrycia, głosuje na PiS. Tymczasem to co robimy z młodymi ludźmi będzie miało konsekwencje przez kilkadziesiąt lat, może nawet na przyszłe pokolenia. #koronawirus #covid19
@vava22: zachodnie społeczeństwa starzeją się i seniorzy to też spory elektorat. Poza tym politycy ze względu na wiek sami mogą być przestraszeni koroną.
Poświęcanie młodych ludzi dla starych bab to kompletny debilizm. Jak taka stara baba kopnie w kalendarz to nie będzie miało absolutnie żadnych poważnych reperkusji. Nie konsumuje to, nie dokona żadnego wielkiego odkrycia, głosuje na PiS. Tymczasem to co robimy z młodymi ludźmi będzie miało konsekwencje przez kilkadziesiąt lat, może nawet na przyszłe pokolenia.
@Mehmet_arcimboldo: A do tego przedłużają ich pobory z ZUS ( ͡°͜ʖ͡°)
@vava22: znajdź mi jeden spot wyborczy z 2020 czy 2019 wyraźnie skierowany do młodych. Byli tylko seniorzy. Poza tym hejtowanie boomerów nie bierze się z niczego, na zachodzie to bardzo wpływowa generacja, która od lat 60 wpływa na całe kraje.
@bavool: ja prdle...wszedzie na swiecie, wybory wygrywaja przez stare baby, no tak bylo. wykopkowy swiat 01
@vava22: wiesz, przez chwilą napisałem podobny komentarz do twojego ale fakty są takie, że w starzejących się społeczeństwach nie ma innej możliwości niż taka, że starsi z czasem stają się demokratyczną większością ¯\_(ツ)_/¯
@Mehmet_arcimboldo: tak elektoratem w Holandii Niemczech Francji USA Czechach Włoszech i Hiszpanii są stare baby i PIS wszędzie tam wprowadził lockdown xDDDDD
@Sebastix: Jezu ludzie korzystajcie z gugla. Boomerzy są pokoleniem wyżu i mają więcej do gadania niż pokolenia niżu takie jak milenialsi czy zoomerzy. Na dodatek są dosyć bogaci, starość w Hiszpanii itp. Więc mają więcej do gadania.
#koronawirus #covid19
Sam sobie odpowiedziałeś. Ratują swoich, a młodych mają już gdzieś, bo to nie jest ich elektorat.
Komentarz usunięty przez autora
@Mehmet_arcimboldo: A do tego przedłużają ich pobory z ZUS ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Qziuta12: jak wyjaśnisz analogiczne działania rządów w państwach gdzie nie rządzi PiS? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@vava22: wiesz, przez chwilą napisałem podobny komentarz do twojego ale fakty są takie, że w starzejących się społeczeństwach nie ma innej możliwości niż taka, że starsi z czasem stają się demokratyczną większością ¯\_(ツ)_/¯
Polecam gorąco ten materiał. Jeśli nie Tobie to tym, którzy nie kumają o czym piszesz. Niestety po angielsku.