Aktywne Wpisy
Spiderix +1016
Szukam kolegi sprzed 20 lat. Graliśmy w ogame wtedy. Miałeś nick tarak. Teraz już masz pewnie 50 jak nie 60 lat:) koper
Proszę o plusy, zeby znaleźć starego przyjaciela z którym spędziłem noce gadając na GG.
#ogame #grykomputerowe
Proszę o plusy, zeby znaleźć starego przyjaciela z którym spędziłem noce gadając na GG.
#ogame #grykomputerowe
Hitmonlee +176
Ja #!$%@?, byliśmy w restauracji w szóstkę i miło zapytałem kelnerkę, czy dałoby radę wymienić stolik, bo chętnie zaprosimy jeszcze kilka osób. Jak przyszli, to ta sama kelnerka poinformowała nas, że od teraz do każdego zamówienia doliczane będzie 10% dodatkowej opłaty. Zaprosiłem im klientów i cena mojego piwa wzrosła XDDDD
Zebraliśmy się i wyszliśmy ze scamowni
#zalesie #scam #warszawa
Zebraliśmy się i wyszliśmy ze scamowni
#zalesie #scam #warszawa
- spółki skarbu państwa generalnie zawsze były obstawione partyjniakami
- korupcja była powszechna od zawsze
- afery na setki milionów na porządku dziennym
Z drugiej strony są argumenty zwyczajnie bzdurne, jak te z inflacją, która w cale nie jest wyższa od średniej z naszego regionu. Spadek PKB znacznie mniej dotknął nasz naród. I oczekujemy od dekad zapowiadanej przez neoliberałów W I E L K I E J recesji xD, podobnie wiarygodnej co armagedon głoszony od dekad przez Jehowych.
Więc kwestiami w których można dopatrywać się lepszego stanowiska od PiSu są:
- TVP i media
- Sądownictwo
Media w Polsce należą do państwa i właścicieli prywatnych, więc ten argument dla mnie jest niepoważny. Media we większości podlegają prywatnym interesom, więc propagują system kapitalistyczny, i bardzo konkretny interes bogatych. Nie ma od tego odwrotu w naszym systemie gospodarczym, jeżeli nie zaczniemy promować spółdzielni i innych bytów medialnych dla równowagi. Cały nasz system jest dostosowany do promowania status quo, i konkretnej lini politycznej, a kiedy ktoś chwyta minimalnie za ten nierówno przychylony system na prawo, dochodzi do potężnego skowytu. W moich oczach to czysta hipokryzja i martwienie się o swoje poglądy, a nie dbanie o pluralizm.
Sądownictwo, TK. Półdemokratycznie wybrani sędziowie, od których oczekuje się przestrzegania konstytucji sprzed 25 lat, przegłosowanej niewielką różnicą przy niskiej frekwencji. Dokument traktowany jak księga religijna. W imię czego konkretnie? A to pół argumentu. Czy można zaufać opozycji, że cofnie wszystkie zmiany i utrzyma władzę poza rękoma PiSu? Opozycja nie ma nic do zaoferowania, więc bez szybkich zmian nic nie osiągniemy. PiS dostał właśnie przedłużenie swojego finansowania, rozbite na kilkudziesięcioletni kredyt. Nic nie upadnie, to tylko wasza bajka, żeby się lepiej poczuć. Skoro PO nie ma planu jak przejąć władzę, należy PO odsunąć od poparcia, żeby albo zajęli się swoim zadaniem, albo żeby chociaż nie szkodzili.
W tym momencie traktuję PO jak odmrożoną rękę. Nie zamierzam jej wkładać do zimnej wody, żeby na chwilę złagodzić ból. Jeżeli nie podoba wam się władza PiSu, nie głosujcie na PO, bo tylko powstrzymujecie osoby zainteresowane dobrem polski od konkurowania z PiSem.
#polityka #neuropa #4konserwy #antykapitalizm #dobrazmiana #bekazprawakow #bekazlibka
Komentarz usunięty przez autora