Wpis z mikrobloga

Pytanie na poluzowanie worów, Wasi najbliżsi wiedzą o GME? U mnie sytuacja wygląda tak, że przy pierwszym squeezie oczywiście straciłem 1400 zł z włożonych 2200 zł, żonie powiedziałem, że poszło #!$%@? 1k dla złagodzenia sytuacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
o tą pozostałą kasę przestała pytać, pewnie myśli, że jednak poszło wszystko xD teraz odbiłem się na 3,5k zł, pewnie by się ucieszyła gdybym jej to powiedział ale jednak nadal mam nadzieję zrobić lepszą niespodziankę ()

#gme
  • 14
@masmixxx: jeśli masz jakiś plan i jesteś jego pewien to lepiej nie mówić nikomu, bo ich emocjonalne podejście i rady wpływają na podejmowane przez Ciebie decyzje. Np. ktoś Ci powie, że powinieneś sprzedać skoro masz x% zysku bo jebnie, to mimo to że Ty widzisz potencjał do 100%x, ale przy pierwszym, nawet chwilowym, spadku będziesz patrzył na sytuacje z perspektywy tamtej osoby i udzieli Ci się, że miała rację, mogłeś sprzedać
@cXoo: po pierwszej stracie przestałem rozmawiać z kimkolwiek o giełdzie, wiem, że jakby jebło to by się część ucieszyła z drugiej strony gdybym zarobił full siana to te same osoby miałyby pretensje czemu nie doradziłem skoro to taka dobra i pewna inwestycja była xD cokolwiek się wydarzy o wyniku dowie się tylko żona ( ͡° ͜ʖ ͡°)

edit: a niedługo później cała wieś bo konto mam w
@masmixxx: Niestety tak to jest. W przypadku gme największym wrogiem jest dylemat więźnia z teorii gier, na szczęście jak zainteresowałem się tymi akcjami w styczniu zauważyłem, że reddit rozumie to i rozumie też jak ważne w tym wypadku jest zaufanie, współpraca i niewyłamywanie się, a najskuteczniejszą i jedyną strategią, która wygrywa jest akumulacja + czas. Dzięki temu nie miałem problemu wisieć miesiąc na ponad -80% i dokupować na 46-48$ podczas gdy
@cXoo: Mi dziś dziewczyna napisała "sprzedaj to" i dosłownie w przeciągu kolejnych 30 minut był spadek XD Ale ona mi to pisała już wcześniej i to z 2 razy, a wtedy miałem malutkie profity.
@masmixxx: ja dziewczynie i znajomym coś tam mówiłem, ale tak naprawdę tylko mój 1 znajomy coś się zna na giełdzie ale jego rad też nie słucham, bo tak to bym spieniężył przy 150% zysku a leci
@NykipVaous: ja np. powiedziałem jednej osobie, że kupiłem za 46 i że tego samego dnia były po ponad 130 a ona na to, że by już to sprzedała, a jak dzisiaj ją spytałem czy pamięta jak jej o tym mówiłem i że już są po prawie 300$ to powiedziała żebym trzymał, po czym spadło ¯\_(ツ)_/¯. Ale i tak będzie nowe ATH więc spadki są chwilowe.
@cXoo: Chyba każdy co w tym nie siedzi by powiedział, żeby sprzedać (ja też ledwo w tym siedzę bo może z miesiąc czy dwa). No ale oni nie wiedzą też o co chodzi z GME, nie wiedza, że wszyscy holdują i czekają na skłiza. Kurde, jak za 46$ to się idealnie wstrzeliłeś. Ja kupiłem 0.5 akcji przy 80$ i 0.5 przy 60$ jakoś, a przy tych 40-50$ mnie kusiło dokupić, ale
ATH to skrót od angielskiego określenia all time high lub all-time high, znaczącego dokładnie tyle, co najwyższa wartość wszech czasów. Określenie to odnosi się do ceny jakiegoś aktywa i bardzo często używane jest w środowisku inwestorów i spekulantów kryptowalutowych, choć dotyczy także tradycyjnych rynków finansowych.

ta idealnie się wstrzeliłeś... :) kwestia prób i błędów, statystyka i zainteresowanie tematem zadziałało.
Pobierz cXoo - > ATH to skrót od angielskiego określenia all time high lub all-time high, zna...
źródło: comment_16154248666btt619SgRTIzCbRj3o1QL.jpg